Monday, April 13, 2015

# Kakak Sophia :)

alang alang zakir ngan sophie takda 
pegi tahnik zakir dengan ustaz harun din pagi ni di Bangi
ammi nak upload album sophie for month Mar and April sikit 

kesayangan ammi ni selama ammi nya pantang selama itula dia pun sama duduk dalam bilik berpantang sama :D

jaga adik sambil main Anna Elsa Olaf

balik dari rumah makngah swimming and pergi ioi nak register gymboree




berpanas tunggu turn nak naik cruise at Putrajaya sebab tak dapat main beskal depan masjid. super panas. keluar cruise hujan pulakkk 


I want this bed badly~

jalan ikea looking for blanket adik Zakir and tengok set up meja study ammi and set up bilik tidor sophie 





my kind of activity when I am bored and yes that Iphone 5s gold ayah is now mine hahaha *ammi dah beli ayah hp baru hadiah harijadi* 

when I am just too tired of swimming 

balik dari survey gymboree she want this. mula mula dia kata ini ELsa. now when I asked her, who's this? she said this is Barbie. good sophie! 

my armani man tengah kesat air mata kira bajet nak set up bilik anak dara LOL *kidding lah,statement takde kaitan dengan air mata* 

ini project ammi dan ayah

sophie tak suka gosok gigi
ayah get her the battery tooth brush 
she like to brush her teeth now sebab berus gigi sikit punya menarik
potty train
belum berjaya sebab dia dok menjerit takut jatuh dalam lobang jamban
rasuah small bowl pun belum yakin
that's ok sayang
kita cuba lagi nanti



bye! 


# March_Philea

percutian kami ke Melaka dan stay di Ayer Keroh pada hari suami pulang dari job
yes 
we managed to get a room at Philea Resort and Spa
tapi sebab kami walk in
harga promosi satu malam boleh dapat 480 sehari
kami tak dapat promosi tu
dah nama walk in >.<

suami balik baru la rasmi sungguh sungguh Ronasutra saya :P


discomfort reliever phew

so
inilah
sedikit sebanyak gambaran philea tempat penginapan kami 3 beranak (4 termasuk dalam perut :D


pastikan korang dapatkan harga promosi supaya dapat lebih penjimatan.
kalau walk in harga akan di charge seperti biasa iaitu RM 788 per night

ini selingan onde onde suami bawa pulang angkut sekali sampai melaka sebab tak singgah rumah haha
dari KLIA terus ke melaka

teh terbaik Istanbul

the anak beranak Tshirt 

ini kes lupa bawa swim suit
siapa ke sini sila ingat kena bawa swim suit ok 
kalau tidak tak merasa la uols nak mandi 
depa tak kasi

breakfast pagi yang not bad

sophie with her spooon

view pagi dari jambatan atas sesuai nak morning walk 


another view

minum pagi saya sebelom ke buffet breakfast

anak manja saya 

bilik kami. the pavilion


the inside of this pavilion room










oleh kerana saya dalam pantang sekarang
dan tak lama lagi nak puasa
plan saya yang terdekat ialah ingin kembali ke Bandung 
tempah baju rayaaa :D

kemudian lepas raya kami mahu ke Krabi on wheel 
bukan on air
sebab malas nak angkut barang yang konfem super banyak
renyah nak naik flight berangkut stroller semua
tunggu dan lihat macam mana kami buat nanti hehe

till then! 

14042015

# Dua April 2015


lama sudah tak say hai pada belog sendiri.
maklomlah bila dah duduk dalam fasa pantang yang tak de keje pun dah jadi keje
untuk pengetahuan kawan kawan
saya dah pun selamat melahirkan putera saya pada 2 April 2015 yang lepas
nama yang saya beri ialah pilihan saya sendiri
nama putera saya ialah 
Mohammad Zakir bin Mohd Shahrill
nama zakir tu membawa maksud zikir 
jadi penuhnya bermaksud hamba Allah yang menzikir 
zakir ni datang dari minat saya pada Dr. Zakir Naik seorang religion researcher
dia punya daya ingatan semua kitab yang dia study macam buku sehelai sehelai ada dalam kepala dia
masa 3 minggu bertapa kat Houston
saya buka youtube dengar ceramah Dr. Zakir lah :)
inshaaAllah Zakir versi saya pun terang hati baca quran esok esok hari 


aktiviti saya masa March masih banyak yang on hold
tak tulis tulis dalam ni
tapi saya ingat nak buat photo tour je senang
sekali jalan habis on the list on my activity on last March 
nanti ada masa saya buat all as one bunch LOL

sekarang di rumah saya di temani suami dan penjaga pantang dari Jemari Tradisional
Mak milah nama penjaga pantang saya
so far mak milah dah 6 hari dengan saya di rumah
lagi 15 hari mak milah ada di sini
mak milah sediakan almost semuanya untuk saya
cuma bila malam dia tanya samada perlukan bantuan dia jaga zakir
saya tak request untuk itu
sebab saya nak merasa berjaga malam jaga anak sendiri :)
biarlah siang hari mak milah penat kerja 
malam dia berehat 
pakej saya bersama mak milah ialah 21 hari
di mana service mak milah ni tak terhad untuk mandikan saya selama 21 hari
tunku badan saya selama 21 hari 
lulur mandi saya minimum 3 kali ikut suka saya nak berapa kali 
sediakan herba tangas untuk saya minimum 3 kali ikut pada saya 
dan urutan badan complete 9 kali. urutan biasa harian pula tetap 21 kali
makanan saya dia masakkan
makanan suami dan anak pun dia sediakan sekali 
pakaian dia cuci dan kemas rumah 
saya rasa cukup dah dari apa yang dia bantu saya 
untuk minta dia jaga zakir side malam pulak bagi saya dah over sangat rasanya 
sesiapa berminat nak dapatkan pembantu seperti mak milah boleh ke blog jemari tradisional dan berurusan dengan owner Jemari Tradisional bernama kak Ita. 
dalam blog tu dah ada nombor phone nya
boleh di hubungi no worries 
pakej yang saya ambil ialah Penjaga Pantang tinggal di rumah selama 21 hari dan bayaran untuk pakej ini ialah RM 3400. 
untuk ibu ibu yang sedang menantikan kelahiran
boleh mulakan survey penjaga pantang anda sekarang :)

happy working ladies.

I am on my confinement day 12 today! :D 

bye

14042015