Tuesday, November 18, 2014

# visa

approved :)
 
visa saya approved
 
Alhamdulillah sangat sangat
 
sebab nya aku dah stuck dalam jem tadi lebih kurang 2 jam
 
lepas tu tak jumpa bangunan mana nak parking kereta
 
dari session interview 850 pagi aku selambe lajak 910 pagi sampai gate us embassy
 
anta form itu ini
 
interview
 
dah boleh balik..
 
passport akan di hantar lagi 2 hari dari hari ini (Jumaat)
 
amex.
 
semalam Bangkok dah anta form aku ke maybank
 
hopefully all went well and approved
 
boleh la aku nak shoping baju stoking sarung tangan segala ni
 
2k nak di habiskan satu hari memang senyum sampai telinga la hehehe
 
more updates akan di kongsi bila semua dah ada dalam tangan
 
till then
 
happy working ladies
 
bye
19.11.2014

Monday, November 17, 2014

# satu dua tiga

I just got few stuff to settle down
application AmEx yang aku tak tahu bila nak siap process
will I ever make it on time?
kalau AmEx takde then aku tanak travel
sweater tak beli lagi sebab tanak pakai duit sendiri
sweater dah kecik tak muat nak zip ada belly ke depan maju jaya ni
semalam dapat liase dengan Yuhanna pasal AmEx
Alhamdulillah I guess semua takda masalah cuma aku risau masa untuk siap
 sempat ke tidak nak collect card ni
hope everything will be ease for my side
 
visa application run smoothly as well Alhamdulillah
esok interview session pkul 850 pagi
hopefully jalan tak jam dan I can make it ontime
hopefully aku dapat visa 10 tahun so that tak payah nak kena keje ulang alik embassy je keje nak renew visa
I hope they approved my application
 
next check up session will be next month
next month kena buat blood test and check diabetes
semalam aku dah scan and dah Nampak gender
 
Alhamdulillah
 
kalini Ammi dapat HERO pulak :)
 
since dah tahu ni.. kami nak start la cycle shopping baby stuff balik.
updates will be posted nanti
till then
 
bye.
 
18.11.2014

Sunday, November 9, 2014

# one women that amaze me

baru habis session ngan manager baru
nama dia Rong Li
nama manja dia Rong je..always Rong (hahaha)
dia manager dari geoscience background
memulakan career dia sebagai geoscientist di xom
lepas tu 10 tahun duduk buat field
tak pernah satu well dia drill dry ok
I amaze kejap
pastu dari subsurface team dia di pull out masuk ke commercial
jadi manager
blaja planning dan commercial
manage to merge technical knowledge dengan career baru yang xom bagi dia
 
masa dia blaja buat phd,sibuk buat thesis,sibuk di viva
dia ngandung anak sulong
5 bulan dah masa tu
lelaki
dia gi field work panjat gunung lagi ngan student lain
thank God dia ok dan sihat
anak dia pun lahir sihat sejahtera
she received her PhD in Geology after deliver
 
masuk xom dia ngandung anak ke 2
which is a boy too
masa ni dia buat Mba pulak untuk career baru
commercial advisor for geosciences
and she manages to finish her Mba
 
what amaze me?
she got 2 kids
dua dua dah lepas college dah
dua dua fee free sebab dapat full scholarship dari US
she don't have to spend any penny for her two son
 
she got what she want in her plan
she said
being a mom is always a challenge
but you will never regret of being one
having kids will make you realize that you are capable of anything
 
ANYTHING
 
so bila nak sambung MSc? Phd bila?
kau jangan nak lengah lengah lagi mira.
lepas beranak cepat register balik!
 
bzzzzzzzzzzzzzz.bye