Friday, March 20, 2015

# Ronasutra

siapa kat sini yang pernah come across produk make up hasil buatan Malaysia ini? 

nama nya Ronasutra 

http://www.ronasutra.com/





masa International Women Day beberapa minggu lepas

company saya ada buat satu event jual beli ni

sambil sambil buat event menghargai wanita gituuuu

jadi masa tu banyak booth di buka dalam bangunan EM tu

start dari lobby dan tingkat 6 

masa event tu ada la jemputan orang hebat hebat seperti Marina Mahathir 

ada juga promosi dan tutorial live masa tu dari Nelofa Hijab 

termasuk la event cemana nak make up dengan pantas 

dan masa ini lah kami di kenal kan dengan produk ini

honestly kalau korang tanya saya lah kan

saya tak pernah la dengar nama produk ni 

tak tau la mungkin saya yang kurang alert pasal barangan make up ni

kebetulan masa tu tengok cara applikasi bedak mineral ni macam senang dan cepat sekata

hati tu pun terkata kata lah kan apa kata cuba beli 

pastu pakai la tengok cemana gaya

oh ya haritu yang cream muka olay tu dah selamat saya pass dekat emak 

sebab 2 3 kali pakai panas kat muka jadi tak boleh la 

pass ke tangan tuan baru haha

ok sambung cerita Ronasutra 

jadi dengan sengaja nya saya membeli produk ini

inilah yang berjaya di tangkap masa tu 

pada sesiapa yang rasa nak cuba ke kan produk ni boleh je especially untuk kulit muka yang ada masalah minyak

sebab dia tak keraskan kulit kita sebab bedak ni bedak mineral kan

saya selaku pengguna yang bukan kerap pakai hari hari 

hanya pakai bila teringat sebab ada bedak lain 

maka nya

nak review tu tak berani la

cuma yang saya tahu masa pakai haritu muka ku jadi macam natural gitu

macam ini



ini lapisan paling nipis la ni sebab saya bukan kaki mekap haha

jadi kalau puas hati dengan hasil touch up Ronasutra jangan lengah lengah lagi sila lah ke website Ronasutra and make your purchased! :)

this is what I have purchased dengan Ronasutra masa tu.. honestly semua pun baru keluar kotak hahaha








entah tahun bila nak habis pakai ni entah lah ni hihihi

# rancang

orang lain dah pun bakal mengakhiri saat saat cuti sekolah
bagi saya dan sophia 
percutian kami baru nak mula ;)
sebab suami saya pulang esok 
bermakna ayah sophia juga pulang esok 
minggu lepas masa suami saya kat Erbil
kami ada plan nak bercuti dekat Limastiga Melaka 
since keadaan saya yang tak berapa nak mengizin ni kan
lepas tu nak berjalan pun cinta rasanya ni
kami pilih the nearest place to visit and makan makan
minggu lepas tiba tiba suami saya kena pergi field untuk ambil sampling 
internet sana ok cuma suami saya busy la back to back ganti shift nya 
sampai la satu masa well off kejap 
so called "rig down" rasanya 
suami saya dapat la sekejap masa nak booking 
check check Limastiga tu full booked sampai esok
kami hoop hoop facebook jumpa lagi satu destinasi macam cantik 
nama nya Desa Balqis
saya suggest nak pergi Desa Balqis tapi suami kata tak best mana situ
ok la akhirnya kami google je sendiri dan saya jumpa tempat ni


nama nya Philea Resort and Spa

nampak dari gambar gambar nya lawa tempat ni
kami berharap memang tempat nya lawa lah 
kami masuk website Philea ni ada beberapa pakej available
kami pun plan nak ambil family pakej yang ditawarkan
sebaik sahaja suami saya start online booking 
tiba tiba suami saya kata Philea ni requires TAC pulak dari nombor phone Malaysia 
oh demn...
nak suruh saya 
saya memang tak pakai credit card
credit card suami saya pegang dah pun saya pulang kan masa balik travel dulu

jadi projek kami tergantung T______T
suami saya kata nak buat online booking as soon as he reach KLIA
on the way saya dan sophia datang jemput suami ni dia akan book siap siap 
kami akan bertolak dari KLIA terus ke Melaka 
dalam plan nya macam tu lah
harap nya kami dapat booking masa walk in 
hangen betul bila nak booking pun nak mintak TAC
tak paham

nanti kami kongsikan pengalaman stay kat Philea kalau dapat tidur sana ya

selamat bercuti semua orang

from Ammi and Sophie 

# BR 31

Happy Weekend!