Sunday, April 20, 2014

# woot


weyyyy best gila accapella ni 
sila dengar 
kepada peminat lagi hindi memang korang akan tangkap kebanyakan lagu yang depa dok humming ni
sangat best! 

Saturday, April 19, 2014

# kebiasaan

had a conversation with emak last night

emak kata dia dah mula boring asyik tengok handphone je

pastu spend masa dekat facebook

dok tengok post post status anak anak saudara 

tengok post status anak sendiri (hahaha)

lepas tu kalau baca sinar harian tu oklah takde la membuang masa mana

lepas tu emak sentuh bab instagram pula

bosan sebab just a collection picture of people and people

okay la 

I have my own opinion pasal benda ni

bagi aku melayan handphone ni umpama melayan kereta

sebab masa mula mula kau beli kereta

satu malaysia kau rasa kau nak bawak

tapi lama lama kau datang la rasa "malas" tu

macam tu jugak la handphone

kita akan guna bila masa perlu je

jalan jalan tengok status kawan kawan tu pun kadang kadang je

dulu aku suka update status dekat facebook

tapi aku realize that satu dunia duk baca status aku dan komen belakang (especially in law yang suka belagak ustajah) 

so oklah aku stop posting any

kadang tu aku update status aku ngantuk pon kena sound juga 

tu yang aku tak paham betapa kakisebok nya manusia yang nak jadi friend aku dalam fb tapi dok nasihat aku "jangan update status gini gini" WTH?>

lebih baik kau keje dengan fb pastu kau filter status fb aku (hahahaha)

disebabkan terkekangnya fb ni aku rasa tak best haha

aku jalan masuk twitter dan aku cakap apa aje aku nak setiap masa

kadang boring aku takdela tulis apa apa

kadang rajin update aku berjela

dah nama benda tu twitter 

so siapa yang bajet tak suka apdet twit jangan mengada join twitter pastu jadi ustajah nasihat aku jangan update twit selalu (bole-bram---)

oh jauh cerita dah rupanya hahaha

cakap pasal boring boring handphone pun aku tengah misi nak cari phone lain.

dua pulak kena ganti tu,

sebab phone opis kasi ni aku tak reti pakai sangat 

dah nama bb. mmg aku tak pandai sangat.

jadi nak tukar smart phone lain la yang saiz kecil dan senang nak bawak merata dalam hess.

handphone personal pon perlu nafas baru lah. napas epal ke. haha

oklah ladies.

happy sunday uols! 


Wednesday, April 16, 2014

# Dang

Day 3 Wednesday
mana wedding ring? tak pakai lagi harini?
(tak..I pakai cincin terbaek I ni)
okay..takpelah..cantek je..jangan marah la dah ok?
(siapa marah? takde orang marah ponnn)
dah pukul 12. jum makan. I tunggu dekat Aseana
(I tanak makan - kenyang dah)
hmmmm Okay takpe. I turun makan dulu.

15 minutes after
Hello miss nurul amiraaa 
Yes..speaking...wey I am Puan lah (I know who you are)
Your Lasagna Beef and ice choc dah siap. You can pick it up now. 
what? wey..I don't order anything laaa
Yes I know but Lasagna beef dah siap. Turun sekarang atau I anta naik atas.
Ok Okkk I turun *rolling eyes*
Jangan lupa makan okay. I suruh makan sekali tanak. siap nak kena bungkus ha..manja sangat ni.
Siapa pulak suruh u tapau untuk I ni? haaa I tak suruh. tapi takpela since dah belikan kan..terima kasih hahahaha
Good. so are we good?
Yes. mestilah good. this lasagna beef cost you RM26 before tax ni hahaha. choc ice RM 14 before tax.
tengok muka pon I dah tau you memang dah master harga makanan dekat Aseana tu
HAHAHAHAHAHA..thank you btw! I nak naik atas makan. BYeeeee

ehhhh wait!
I nak tanya satu soalan
what?
Angah kerja mana sekarang?
My angah kerja dekat Onyx.
Onyx? waaah I ada kawan la sana..jap I nak call Nadzri 
Who's Nazri? 
Suprise---
Wait..angah post apa kat sana? 
BD

He pick up the phone and call someone
Hello Bro..kau kat mana? eh kau kat Onyx kan? Do you know Adila? The BD women for Onyx? 
aaaa..yeah hahaha. eh aku jumpa kau petang nanti ok? bring Adila along. I have suprise for her,
Call ended
I nak jumpa NAdzri petang ni. I suruh dia bawak Angah skali. hihihi

OMG..dalam hati aku dah cuak dah...matiklah....angah mesti marah aku pasni @____@

6.00pm...
Driving passing UOA..my phone ring

Alonggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!
Ok wait wait...I can explain
How on earth this guy could find you laaaaaaaaaaaa?
Alamak I also have no idea
Kau tau tak aku terkejut gila babis bila aku dengar orang jerit nama aku dalam Tamarind tu? 
hahahaha what happen la wey?
I came with my team along with Nadzri, Nina and Zainal. suddenly dari dalam restaurant aku dengar orang jerit nama aku "Angahhhhhh!" wey sumpah aku terkejut. Aku lagi terkejut sebab aku nampak dia! gila laaa..abisla kau long. habis laaaa. punya la susah aku ngan mak lari dari pasar malam dulu sebab tanak bagi dia ikut kitorang balik rumah,nanti sibuk tunggu kau kat luar.. hahaha
bodo laaaa..don't remind me lah! 
OMG dia cakap ngan office mate aku that he knew me since I was a kid. Damn..aku rasa cam alamakkk harus ke aku nak iyekan dan teruskan perbualan tentang kisah kanak kanak ni..dah la selamber je cakap selalu datang rumah kita jumpa kau. dia tak tau tu zainal kenal kau. pasni kalau zainal jumpa kau mesti dia gelak besar
itulahhh tu...cis bodo laaaaa. 
HAHAHAHHAAH ni aku gelakkan kau
ngek la kau Ngah
Okay will talk to you later - Driving
So do I
kesian kau long HAHAHHA
angah aku lempang kau kang
HAHAHAHHAHA
Ok Bye 
Bye