Thursday, September 18, 2014

# old days vs these days


Old days

#coach #Tiffany&Co #pandora #Zara #dermalogica #longchamp #ariyani #hajaba

Tu nama nama branded yang selalu kedengaran kat telinga aku setiap kali diva masuk opis. Sebab dia hanya pakai baju jenama zara - handbag coach – tudung ariyani

Masa ni aku di Uzma..duit takde. Baru kerja. Kalau geng datang tenggek depan meja cerita beli tu beli ni buat buat tak dengar je. Nampak je depa jelling jelling kita. I know I am nothing.

Biarpun mereka ni takde kawan tapi mereka ada geng mereka sendiri. Big line managers and CEO.

“I don’t wear stuff that is not branded” that’s is just so not me

Masuk surau Nampak kawan kawan macam pakai baju lawa terus Tanya you beli baju ni kat mana? Nak tengok tag? (what the hell sampai kena selak tag??)

Kalau kawan tu macam refuse nak tunjuk turun surau terus cari geng and cerita I saja je nak Tanya dia beli kat mana and nak la tengok tag baju tu betul ke tipu..pastu tak kasi tunjuk plak.

Seriously lady? Sampai begitu skali kan sikap manusia.

These days

I learned

Only people yang tahap poyoness overload je yang ada sikap ni

Yang tak pernah keluar kepompong

Yang duduk dalam takuk sama tiap tiap tahun

Yang rasa dia dia UP dari orang lain because I got money and you’re not

Please ladies

Please jangan fikir sebab u ol kerja sana and u ol la yang paling diva kaya semua masing masing
That's just SO LAME

Kalau takat simpan beg telekung guna handbag guess pun dah jadi tabloid aku simpan telekung dalam beg burberry ada aku kecah tak? Please people~

Dulu statement tak boleh blah “I siap yang gatal kulit kalau pakai baju seluar jenama lain”

Anak aku selipar zara hari2 dia pakai. Leggings jeans zara aku bagi pakai baju basahan. Burberry pon anak aku pakai. Dah kalau dia kena pakai baju baby kiko ke tak pernah pulak anak aku kena alahan kulit gatal? Statement you ol sungguh meloyakan.

 Itu bila orang kata you ol peghak you ol marah.

Tapi hakikat nya memang u ol is peghak.

Sorilah jika terasa kan. Siapa suruh kau kau stalker baca? Pastu pegi sebar satu dunia. Sebarlah. Blaja cermin muka jap pagi Jumaat ni.
19092014

Wednesday, September 17, 2014

# new


New word discover last night!

Ammi Wan and Paksu baru balik dari Jusco membeli groceries

Ammi singgah Char Kuew Tiow Pulau Mutiara

Beli Char Kuew Tiow

And so..bila dah sampai rumah kami masing masing buka makanan masing masing dan makan di dapur

I had tapau my milo too

And I put it in a bottle

I ask Paksu Sophie ambilkan straw nak bagi Irdina Sofiya ni minum milo la

She sip it first and once the straw given she use the straw and sedut air

She did it 2 to 3 times and after that she’s not drinking the milo.

She plays with that milo

But what I realize is she said this masa kacau air milo

“Let’s STIR…STIR…”

Yes. Sophie just said stir. And Wan Tanya apa sophie cakap tadi? STIR? Apa tu? Wan tak tau ni. Cemana eja?

Ammi: It’s STIR mak.. S T I R

Wan : kacau? Oh dia cakap mari kacau air milo? Pandai lah cucu wan!

Cucu wan mmg bijak pun, inshaaAllah. Hehehhe

Sophie ulang projek dia sampai milo kena amik dengan Ammi sebab menyebabkan kebanjiran di baju.

“Stir…Stir…let’s stir..stir”

 :D

18092014

 

 

Tuesday, September 16, 2014

# wonderful


What a wonderful world…

Scene 1

Ammi : Sophie…come on now quick. We need to take shower..dah malam

Sophie pegang munchys tengah kunyah tak habis habis

Ammi : Sophie..finish the cookies now, cepat sikit we need to take shower ni..

Sophie makan lagi tapi dah bulin dah, dah masuk dalam bilik air.

Ammi : Sophie, can you give me your cookies please?

Sophie : No..

Ammi : okay, finish it now.

Sophie : sabar laaaah

Ammi: what?

Sophie : sabar…

Paksu Sophie : hahaha Sophie just said “sabar lah” along.

Ammi : yes she did :D

 

Scene 2

Ammi breakfast nasi lemak and Paksu makan nasi berlauk

Ammi : Sophie let’s breakfast

Sophie: eat eat eat

Ammi : do you want milo?

Sophie : Tanak~

Ammi : em??

Sophie : no. tanak.

Paksu : hahahah along she just said “tanak” haha

Ammi : yes she did! :D
 
 
Scene 3
 
Wan : Sophie...pukul brapa dah ni? sleep now.
 
Sophie : sleep? Nonono
 
Wan : apa NO? tido lah..dah malam
 
Sophie : Tido?
 
Wan : YES. Tido. Sleep.
 
Sophie : oooh? Tido? Tidooooo Tidoooo
 
and she sleep!
 
I love you baby!
 
 
See ya!
17092014