Monday, June 18, 2018

.Eid Mubarak

Yassss

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua yang akak kenali ataupun tidak 

Kosong kosong ya 

Cerita raya belom dapat di post sebab kehidupan emak anak dua memang busy nya ya Allah malas nak kata ha ha ha 

Tapi takpa

Once dah sampai KL kita boleh sikit bercerita 

Sekarang akak ada di Terengganu 

Kampong halaman encik shahrill 

3 days earlier akak di Tanjung Malim 

Yes that's my hometown 

Apapun later later keh 

Selamat beraya you all 

Hati hati di jalan raya 

Harini dan esok orang dah start nak balik kerja dah 

Harap esok akak tak keras dalam jem laaa kan 

K then 

🌸🌸🌸

Wednesday, June 13, 2018

.entertainer

sebab minggu ni gila sangat lagu ni

nah 

korang kena dengar jugak 

best lagu nya dan lirik nya pedih 

dekat dengan kehidupan hi hi 


♥️♥️♥️

.puasa day 29

Puasa dah nak habis dah 

Infact today is the last day kita berpuasa 

Esok nak raya dah uols 

Most of my friends dah balik kampong dah 

But not my case because kampung akak is at Keramat only 

So this year memecah tradisi 

Kitorang akan berpagi raya dan solat raya di rumah Keramat dulu lepas tu baru mulakan trip balik tanjung malim

Malam tadi adik akak sampai so dia betulkan timbang berat tu 

Maka akak nampak la berat akak di timbang tu dah pun cecah berat aim untuk bulan ini iaitu 53 kilo 

Maka malam tadi akak pun meraikan nya dengan 2 slice of pizza makan dalam je ha ha 

Yang crust kita tinggalkan sebab crust nya ialah mozarella cheese tarik stuff crust 

Pagi tadi also akak makan pizza 2 keping without stuff crust nya 


So yeah setel sudah sahur kita untuk tahun ini 

What is your plan lepas puasa? 

I mean your plan selepas raya

Akak punya next plan is to get myself a list of healthy fiber food for my daily intake 

Smalam jumpa dah web nya lepas tu aku lupa pulak nak kopi pes 

Nevermind kejap lagi kita cari 

Tips nak kurang makan sekali banyak macam hantu raya 

➰ minum air dulu segelas baru makan lemang 
➰ lepas minum air makan pulak satu fiber food / fruit as a starter 
➰ please makan perlahan lahan like 44 kunyah phase (i am eating like this from my early age lagi) 

  • ➰ banyak makan makanan yang senang di hadam 

Okeh itu adalah pesanan untuk diri aku sendiri so siapa ada nak tambah silakan la tau 

Pasti kan baju kurung aku sendiri muat di pakai seminggu selepas raya ha ha ha 

Selamat Hari Raya gais... 

Maaf Zahir dan Batin (kot ada) 

Till then!

🌸🌸🌸