Wednesday, April 16, 2014

# Dang

Day 3 Wednesday
mana wedding ring? tak pakai lagi harini?
(tak..I pakai cincin terbaek I ni)
okay..takpelah..cantek je..jangan marah la dah ok?
(siapa marah? takde orang marah ponnn)
dah pukul 12. jum makan. I tunggu dekat Aseana
(I tanak makan - kenyang dah)
hmmmm Okay takpe. I turun makan dulu.

15 minutes after
Hello miss nurul amiraaa 
Yes..speaking...wey I am Puan lah (I know who you are)
Your Lasagna Beef and ice choc dah siap. You can pick it up now. 
what? wey..I don't order anything laaa
Yes I know but Lasagna beef dah siap. Turun sekarang atau I anta naik atas.
Ok Okkk I turun *rolling eyes*
Jangan lupa makan okay. I suruh makan sekali tanak. siap nak kena bungkus ha..manja sangat ni.
Siapa pulak suruh u tapau untuk I ni? haaa I tak suruh. tapi takpela since dah belikan kan..terima kasih hahahaha
Good. so are we good?
Yes. mestilah good. this lasagna beef cost you RM26 before tax ni hahaha. choc ice RM 14 before tax.
tengok muka pon I dah tau you memang dah master harga makanan dekat Aseana tu
HAHAHAHAHAHA..thank you btw! I nak naik atas makan. BYeeeee

ehhhh wait!
I nak tanya satu soalan
what?
Angah kerja mana sekarang?
My angah kerja dekat Onyx.
Onyx? waaah I ada kawan la sana..jap I nak call Nadzri 
Who's Nazri? 
Suprise---
Wait..angah post apa kat sana? 
BD

He pick up the phone and call someone
Hello Bro..kau kat mana? eh kau kat Onyx kan? Do you know Adila? The BD women for Onyx? 
aaaa..yeah hahaha. eh aku jumpa kau petang nanti ok? bring Adila along. I have suprise for her,
Call ended
I nak jumpa NAdzri petang ni. I suruh dia bawak Angah skali. hihihi

OMG..dalam hati aku dah cuak dah...matiklah....angah mesti marah aku pasni @____@

6.00pm...
Driving passing UOA..my phone ring

Alonggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!
Ok wait wait...I can explain
How on earth this guy could find you laaaaaaaaaaaa?
Alamak I also have no idea
Kau tau tak aku terkejut gila babis bila aku dengar orang jerit nama aku dalam Tamarind tu? 
hahahaha what happen la wey?
I came with my team along with Nadzri, Nina and Zainal. suddenly dari dalam restaurant aku dengar orang jerit nama aku "Angahhhhhh!" wey sumpah aku terkejut. Aku lagi terkejut sebab aku nampak dia! gila laaa..abisla kau long. habis laaaa. punya la susah aku ngan mak lari dari pasar malam dulu sebab tanak bagi dia ikut kitorang balik rumah,nanti sibuk tunggu kau kat luar.. hahaha
bodo laaaa..don't remind me lah! 
OMG dia cakap ngan office mate aku that he knew me since I was a kid. Damn..aku rasa cam alamakkk harus ke aku nak iyekan dan teruskan perbualan tentang kisah kanak kanak ni..dah la selamber je cakap selalu datang rumah kita jumpa kau. dia tak tau tu zainal kenal kau. pasni kalau zainal jumpa kau mesti dia gelak besar
itulahhh tu...cis bodo laaaaa. 
HAHAHAHHAAH ni aku gelakkan kau
ngek la kau Ngah
Okay will talk to you later - Driving
So do I
kesian kau long HAHAHHA
angah aku lempang kau kang
HAHAHAHHAHA
Ok Bye 
Bye







Tuesday, April 15, 2014

# merajuk

Day 1 (Monday)

walking passed my cubicle 
Hey good morning!
(good morning) 
been busy? 
(like you can see what am I doing now?)
ok ok go ahead..will see you after I'm done with the evaluation
(ok....)

went out from meeting room and stop by at my cubicle
U ni busy je I nampak ni
(boleh la, tengah ada keje sikit, why?)
nothing..saja je tanya you. sebab nampak u busy je
(aah)
OKlah, I nak balik Petrofac ni
(okay)
Ok? *angkat kening*
(Iyelah Oklah balik la..)
Itu je? *angkat kening*
(iyelah kenapa nya?)
OK la OK la. Jumpa esok
(iyeee)
I balik duluuuuu
(iyeee)

Day 2 (Tuesday)
Walking passed to my cubicle and sitting back at desk 
So...how are you today?
(good thank you)

one friend drop by and asking him to go to the meeting room "eh let's go" 

jap jap jap aku nak jumpa gf.
(muka berkerut)
kawan tinggalkan dia kat meja aku

so...how's thing's today?
(okay doing good)
he come close to my desk and ask 
"so cemana keje u ni? cuba you cerita sikit, I nak tau jugak sebab I yang buat evaluation project project yang you buat ni"
(ehmm ni la yang u nampak ni as it is lah, hess beli application pdgm and I datang sini untuk support user Hess yang ada masalah nak guna application ni)

oooowh 
ok.... 
eh..
(what?)
Is this your wedding ring? *tunjuk jari aku*
(NO)
Where is your wedding ring?
(I don't wear it)
WHY??
(because I don't think I want to)
Show me the wedding ring.. I want to see it
(I tak bawak lah)
kenapa you tak bawak?
(sebab I tak pakai buat apa I bawak)
Why again? memang u serious tak pakai wedding ring you.
(iyelah why lah?)
WHY again?? This is getting serious. I smell something fishy~~
(there is nothing fishy pun, I don't put on my wedding ring to work, tu aje lah)

hmmmmm nanti you kena pakai cincin yang lebih banyak corak and design..
yang ada diamond sebiji atas cincin ke..
baru lah cantik. 
this ring is too simple for your finger. simple sangat lah.
(why on earth would you care if I want to wear this type of ring? 
I buy this myself pon,
bukan I suruh orang beli,
 bila I beli makna nya I suka design yang I pakai ni. 
SIMPLE,TAK TERSANGKUT dekat baju pakai cincin plain macam ni)
so you beli la cincin yang you pakai ni?
(aah, I beli I pilih)
I can buy you ring that is wayyyy beautiful and better than this :)
(muka ku petak-kilat-guruh sabung menyabung-mata aku nak hujan)
Jangan la marah I...
I cakap je. 
but I can buy you a better ring and you will put it on everyday and everytime.
(I don't need anything from you :[, I just want to be alone,will you leave now?)
Oklah I minta maaf..
I takde niat nak cakap apa apa and sedihkan u..
jangan nangis ok. 
( I tak nangis laaaah)
Kalau tak nangis esok kita pegi lunch. 
(I tanak)
Then kalau tanak cemana I nak belanja u?
(I tanakkkkkk T-T)
OKla OKla..esok la kita cakap lagi. tapi sebelum I balik I minta maaf okay. I am sorry

and you leave.

tiba tiba Farah jiran sebelah pusing kerusi dia dan kata...
" I ingatkan dia main main cakap u gf dia, I rasa betul lah..u memang gf dia eh? gf lama ke ni? 
Shhhhit* memang tak lah. mana ada wey.

kau niiii
kau tau tak aku merajuk dengan statement kau?
itu cincin aku 
sukati aku lah nak pakai cincin mana aku nak
bedebah la kau ni
sedih aku tauuuuu sedih! T-T
aku buat buta je esok kau datang singgah meja aku
sobs..