Wednesday, June 26, 2013

# seandainya rajin....

buatlah eksperimen membuat biskut raya ok! ini dah ada resepi. tiruuu saja menjadilah inashaAllah
 :)


terima kasih cousin for sharing 

Tuesday, June 25, 2013

# wishlist yang belom menjadi 2013

dah nama tajuk entri pun macam tu so pepaham lah apa yang aku tulis kat bawah ni

* bengkel make up sampai pandai 
* menjadi chef ala ala Julie and Julia (sehari satu sajian, like ???? adik kata  
   nanti along masokkan lah dalam blog along, well...mampu ke satu hari satu  
   sajian? satu hari satu bantal mungkinnn)
* menjadi photographer dengan camera cita cita (ayang bila nak beli??)
* menyambung semula pengajian mu dengan melakukan aktiviti visiting 
   professor (ini mungkin paling awal wishlist boleh di buat selepas 6 bulan 
   kerja sebab nanti aku takde disini siapa nak belajarkan untuk aku kan? 
   alasan!)

tahun ni nak jalan jalan pegi mana? nanti kita fikirlah sebab aku nak tido bai bai bai

# runway deco deco

well secara overall nya aku rasa minggu terakhir menganggur ini aku lakukan sesuatu yang berfaedah sikit di rumah iaituuuu ::::

sewing project (blouse tidur sophie) in progress, belajar drawing atas kertas dengan kelengkapan drawing yang tak cukup sebab mem besar lupa bawak balik pekakas dia dari rumah Hulu Bernam so belajar jugak lah mana yang paham walaupon jujurnya aku ni memang lah tak de bakat artis. aku rasa menjahit adalah satu bakat yang sangat pening kepala dan aku sangat salute lah orang yang terer menjahit ni. buku aku boleh baca, resepi aku boleh tiru tapi MENJAHIT is hell no tiru tiru hell no baca baca. kau baca lah sampai juling pun belum tentu paham. and so project runway aku untuk assignment 1 masih on the go sebab baru selesai drawing dan gunting kain, esok kena ke kedai jahit tepi dan bengkel jahitan bermula jeng jeng jeng... ini juga lah stage 1 untuk aku membeli table utk runway project, segala pembaris ukuran senang nak draw design baju, cucuk jarum peniti ala ala designer korea (bajet lebih) dannnn gunting designer kauuu (24 hours catwalk). ok bak kata mak kau ni over lah. belaja pun sikit dah macam macam nak berangan, mak ni dah berbelas tahun mejahit ade aku meja designer nak gunting kaen kerrr? oklah fine,satu satu lah. drawing dan menggunting atas lantai dah macam blaja kat mana tah tak mampu nak recall yang pasti super sakit belakang! haus pulak tu. nanti kan kemunculan blouse sophie dalam Assignment 1 project runway mira hahahahhaa


ok kerja berfaedah yang aku buat minggu ini ialah gigih menghantar permohonan rumah nak beli dekat area Hulu Selangor, kawasan perumahan ni baru buka so siapa siapa yang layak boleh la memohon, dengan syarat kelayakan pendapatan mu mestilah di bawah RM 2500. Ia adalah usaha kerajaan untuk membantu mereka yang kurang berkemampuan. so disebabkan aku tidak lah layak maka emak kata mak nak apply. kalau dapat rumah yang kita apply ni, mak kasi along lah okay. waaa hati ku gumbira macam nak terbang okei. apa apa pun jawapan lagi 3 bulan dari sekarang. 25hb 6 aku hantar borang ni kat pejabat tanah maka awal bulan 10 lah aku tanya PTD apa cerita kan. kalau dapat ni aku nak melabelkan ia adalah hadiah harijadi paling excited hahaha. inshAllah ada rezeki tak kemana, wehuuu 


dan last sekali ialah dekorasi bilik lama aku yang dah agak usang dekat rumah tu. itu nanti kita sambung lah sebab aku lupa amik gambar nak share. ada banyak plan aku kena buat untuk bilik zaman bujang aku tu, kalau menjadi seronok la nak melepak dengan suami pulak, dulu zaman bujang melepak dengan angah & alang. sekarang alang pun dah kawen, angah soon...masing masing ada partner kan..so apa lagi pegi lepak lah dengan laki dan bini engkorang masing masing hahaha.

ok dah lewat, sekarang kena belajar tido awal kalau boleh. semalam pun entah pukul berapa aku tido. nasib baik kau ada. 


bajet tidur dalam flight la konon? tak awsome langsung. ini pun sebab bersepah suami asik naik qatar airways je dah macam macam bag goodies dia bawak. guna guna la sebelum melanting ke tong sampah, okay ladies...happy working tomorrow! bai


# kacau

ini adalah luahan hati random. sebab aku masih tercari cari jawapan yang pasti untuk sesuatu kemusykilan. 

aku ni jenis manusia yang kadang kadang tu boleh ingat apa isi kandungan mimpi dan masa memandu aku akan ingat semula why and why. kadang kadang isi kandungan mimpi aku tu menganggu kehidupan sebenar aku. aku ada soalan yang aku nak tanya andai korang tau jawapan nya. pernah tak korang come across mimpi yang kau orang tak rasa ia perlu lagi buat masa sekarang. memandangkan situasi kau sekarang ialah ibu dan isteri kepada suami yang sangat sayang pada kau, kau akan di datangi oleh mimpi yang kau rasa tak perlu. adakah ia berlaku secara natural atau ada perkara lain yang membawa aku kepada mimpi mimpi seperti ini. jujur aku katakan kali ini ia sangat merimaskan aku. rasa nak marah pada diri sendiri pun iya. sebab nya aku tak suka nak bermimpikan kau lagi, tapi kenapa kau datang? aku tak faham lah. apa selama ni aku berfikirkan kau ke? tak ada. sesaat pun buat masa ini tak ada. aku happy dengan kehidupan yang aku miliki sekarang dan aku tak pernah terfikir langsung nak terfikirkan kau. ini bukan kerana aku benci. aku tak pernah benci kau tapi kenapa kau kena masuk mimpi aku ni? 

setiap mimpi yang aku dapat semua membawa maksud akan sesuatu.dan itu lebih merisaukan aku. kadang kadang dalam mimpi tu sendiri aku menangis sambil kata sudah sudah lah, tak ada apa lagi untuk kau datang dan bercakap tentang rasa hati, kalau nak bercerita tentang ini bukan sekarang, lama dulu. kalau kau minta aku beri pilihan dah semestinya pilihan aku tetap satu. tak berubah kemana pun keputusan tu. aku rasa sepanjang 3 tahun aku kahwin ni, berapa kali sudah kau masuk dalam ruang separa sedar aku. benci nyaaaaa.

aku pernah tanya pada mak, apa kita dapat mimpi sesuatu tentang seseorang tanda nya apa? emak kata itu tandanya mungkin orang yang kau mimpi teringatkan kau. jadi perasaan hati tu sampai melalui mimpi. dalam hati nak je berkata (amboih kuat sangat perasaan hati tu kan,melampau). mungkin juga mak fikirkan aku termimpikan suami. ya aku sangat suka kalau termimpi suami, aku jadi rindu sangat pada dia. itu mimpi buat aku bahagia sepanjang hari, ini bukan mimpi bahagia, ini mimpi buang masa! 

mimpi yang paling aku tak suka bila kau tanyakan sesuatu yang tiap kali kau datang dalam mimpi aku, itu yang kau akan tanya, kau tau tak aku bangun dari tidur aku mula berfikir kenapa aku mimpi benda macam ni? menyiksakan lah..menyiksa :( 

sampai satu masa aku terfikir, memang mimpi ini sudah ada rancangan atau apa? memang mimpi ini boleh di rancang oleh orang lain supaya aku boleh di ganggu di alam maya ke apa? jangan paksa aku periksa. buruk padah nya nanti. kita sudah ada kehidupan masing masing, sungguhpun kau adalah sebahagian dari kenangan hidup aku, itu tidak bemakna aku menjemput kau kembali masuk ke kehidupan aku sekarang sungguhpun di alam maya. kau tidak akan di jemput selama lamanya.

ini kali ke 8 mungkin.. kalau ia berulang lagi..aku nak jumpa ustaz. tak suka perasaan ni, tak suka :(



Friday, June 21, 2013

# points


ok harini nak bercakap guna points sahaja

* pagi pagi mencari BP specialist centre dekat Cheras, terima kasih waze atas bantuan anda, kalau tak kau waze ada kemungkin lepas sembahyang jumaat baru aku jumpa kat mana BP specialist ni.

* sebaik sampai parking kereta ada 1 macam reserve pulak tak de kereta, laju laju aku parking kereta dan keluar. betul betul depan BPS ni je pun. dengan tidak membayar kupon aku masuk ke dalam BPS. yakin kereta tak kena saman ni sebab kejap je ni nak buat check up nya.

* masuk masuk dalam BPS orang tak ramai, okay ini best, dapat nombor giliran dan tunggu. dalam masa 3 minit nombor aku naik dan interview di kaunter 2.

* seorang amoi dalam lingkungan 30'an membuat soal siasat seperti adakah kamu puasa semalam? adakah kamu melokok? apa kah tarikh last date kamu munye period, hari petama ye sila ingat semula tarikh dia. ok jawapan di beri dan dia suruh aku pi collect urine nak pegi periksa. selepas u hantar ini u kena ke tingkat atas dan jumpa meleka di atas untuk X ray. kamu cuma perlu bawa bolang ini dan naik di atas, mereka tahu kerja mereka, cuma hantar saja pada mereka

* kepala di angguk dan naik atas, sampai di atas ada 2 orang gadis melayu panggil aku dan bagi nombor giliran baru. soalan pertama yang di tanya ialah ni nak medical check up untuk bank RHB eh? oh tidak. I datang under SGS. what? what is SGS? ok borang di pass kepada dia untuk baca dan dia angguk angguk tanda setuju ke apa aku takpasti. oh dalam ni kena check mata ye. tinggi dan berat. ok ini bonus gembira,berat turun, 4kg sudah lesap. yehaaa. padahal aku makan macam jin dah kat rumah ni asik makan tido je keje. check mata pon 6/6 tak de lagi cacat cela merabun diri, best

* selesai cek cek mata segala aku dapat nombor giliran ke 3, untuk X ray pula. macam biasa prosedur nya dan settle ini kena turun ke bawah dan dapat nombor giliran baru, ha kau 4 kali dapat nombor giliran, harap ini lah yang terakhir, 

* ok turun di bawah dan tunggu untuk di panggil masok bilik 6. doktor buat soal siasat, baring tekan buah pinggang angkat kaki kiri kanan macam senaman dan ok done! hantar laporan ini di kaunter dan tunggu arahan berikutnya

* hantar borang ke kaunter dan duduk,kejap lagi kami panggil CIK. terima kasih. walaupon aku bawak sophie dengan mak tapi orang masih kesian panggil aku cik,terima kasih.

* sekali...cik nurul,cik nurul dah boleh balik sebab segala report ni kami akan directly hantar ke SGS, tak perlu risau.

* ok selesai sudah medical check up aku dan boleh pulang

* medical check up disini adalah bagus, laju dan tidak membuang masa.

* tidak kena denda even aku tak bayar kupon parking, hahahah melepas buat kali ini lah. next time jangan buat lagi

* sekarang ada di rumah dan makan mcD untuk lunch dan sekarang rasa nak tidur.

okay bai bai ladies! Happy Friday :)

Thursday, June 20, 2013

# beautiful

oooo emmmm geee. okay aku baru je bukak youtube dan tengok video clip mimi. this mariah carey  ni is something. bagi aku she is something, gile lah aku sangat adore this kakak. kids of two and she's 43. does she look like 43?? nanges lah.. angan angan kena tinggi baru kita boleh gigih usaha gitu. apa lagi? slim la lawa lawa lawa. untuk suami :D semangat terus ha. rajin rajin la berbody butter all. k bai. kantoi terus, tadi cakap nak tido kan. hahaha. 

bai.


# Beauty

Ok well nampaknya harini kita akan lebih rajin menaip dari 2 3 hari yang lepas. Again di malam malam korang tengah tidur inilah masa untuk aku menaip sekali penganggur terhormat sekarang. Tadi petang aku ke tesco nak cari lauk untuk 2 hari makan. Sambil borong apa yang patut kan untuk barangan rumah, singgah tapau pulak JM Baryani terbaek kat dalam Tesco ni. Esok kita ada medical check  up dan aku makan untuk pusingan ke 2 nasi beriyani tu pukul 12 malam tadi. Not bad, orang nak kawen kemain gigih menguruskan badan aku selambe nak mengepam jadi lembu tenusu. Ini adalah tindakan guilty pleasure nama dia. Makan makan lepas tu kau salah kan diri sendiri. Aku rase bulan depan kena beli timbang lah T-T risau gila kalau tiba tiba berat dah jadi 60 kilo. Memang menangis lah aku makan supplement kenyang tu sampai overdose hahahaha

Oh tadi petang tengah sibuk sibuk check olive oil colavita, aku cek ada msg whats app. Msg dari bos Onyx lah hehehe. En.Mus.. hati aku sangatlah cuak bila dapat chat msg dia tadi. Tapi dia sangat cool lah. Memang aku respect boss yang professional macam dia. Siap tanya aku pulak bila aku report duty? Sedangkan aku ni orang jahat yang telah menolak lamaran company itu. Tak sampai hati tapi aku terpaksa T-T dah la boss baik..sob sob. Siap abislah bercerita that he’s been busy nowadays and masih belum merasa on leave. Pergi bercuti tahun lepas long trip jalan jalan London and Aberdeen. It was nice talking to a guy yang masih positive terhadap kita even we let him down. Bagi dia, kalau kita dapat offer yang lebih baik, why not? After all, it wil come back to you. Your life, you decide. Thank you boss.

Sambil sambil sembang aku Tanya jugak position yang di offer tu dah ade orang amik ke? He said that he did not manage to get an assistant yet. Nak cari orang pun tak sempat. Aku ada lah mempromote kawan kawan yang aku rasa selayaknya boleh buat kerja yang sepatutnya aku buat. Few names aku sebut dan last sekali aku sebut nama angah. Actually angah pun skrg tengah cari keje dan sangat tak boleh blah dah tanak buat HSE. So dia plan nak blah asap. Sebut je nama angah bos macam interested. Tanya grad dari Uni mana, background apa, experience brapa tahun etc. and dia mintak CV angah, dia nak review sendiri katanya. And yeah kalau angah dapat job ni, dia akan ganti kan kerja yang patut aku buat kat sana la hehe. Dan sikit sikit tu aku takde lah rasa cam bersalah gile babeng sebab turn down their offer before.

Angah, I hope you will get this job. Kalau dapat, pastikan anda excellent  dengan kerja ni sebab bidang yang kau akan masok ni adalah guarantee untuk kau masok ke area survey dan electromagnetic survey. It’s a cool job and the pay is hell high.

Good luck J


Habis dah membebel. Masa untuk tidur. Nite ladies! 

Wednesday, June 19, 2013

# I could be the one

ok ini bukan lagu untuk menghanjeng ke apa ke jangan salah paham plak, tapi aku sangat suka dengan videoclip lagu ni sebab super klaka. dah la stress kat tempat kerja pastu dah buat keputusan nak break free last last skali sebaik keluar dari neraka dunia kena langgar plak. demn, kesian ok. jangan jadi macam minah dalam video clip ni sudah la haha.

happy watching! LOL




# diamond

trust me. semua orang ialah permata.permata kepada diri sendiri dan permata kepada orang lain. tak kisah la tak jadi permata kepada orang lain janji kita tau "we are like diamond in the sky" 

tadi aku dapat bersembang dengan adik dekat tempat kerja lama. iyelah aku happy sangat bila tau dia dah dapat apa yang dia nak. dan bagi aku dia dah buat keputusan yang betul untuk mencapai apa yang dia nak dalam life ni. dia dapat sambung pengajian dan akan dapat berkidmat untuk masyarakat. isn't that great? 

tapi masalah besar nya ialah masyarakat sekeliling kawasan pejabat tu yang tidak bagus, kenapa aku cakap macam ni? sebab aku rasa dia mendapat treatment yang sama aku rasa sebelum aku melangkah keluar dari neraka itu. ha dah over plak statement, kang kena tangkap macam raja petra kangggg

mula mula dia di berikan early release atas dasar aku sayang kau macam adik aku so aku kasi lah kau resign awal dan capailah cita cita mu dik. esok nya kau berubah fikiran pulak, entah datang mana angin pasang kau terus marah marah dia dan kata aaah aku tak jadi nak bagi kau release awal sebab kau dah jatuhkan maruah aku sebagai ketua kat sini, so aku tarik balik statement aku dan aku tak benarkan kau resign cepat. kalau kau nak jugak blah awal sila lah bayar kepada kompeni ini. ok fine... aku tak kisah kalau kau nak saiko ke apa tapi jangan layan orang macam tu boleh tak? kata kerja professional tapi entah mana kau mengamok dengan laki kau ke kat rumah, bila sampai opis kau pegi makan staff kau, come on lady... are you out of your mind? tak baiklah layan orang macam tu. lupe ke satu masa nanti kita akan tua dan anak anak kita kena pijak macam tu kita tak marah ke? Allah tu maha adil ye, please take note on that.

kesian adik aku ni. dah la esok kata nya kena jumpa mem besar pulak, nak kena sound ke apa? nak kena basuh cakap u dah abiskan duit i baya gaji u selama ni.u dah abiskan duit i anta u pegi training yada yada ke? people, we should always look our self in the mirror ok. kau ke kasi orang rezeki? kalau Tuhan tak kasi kau rezeki memang mustahil la kau nak duduk kat atas sekarang. banyak banyak la munasabah diri. setiap masa kena blaja muhasabah diri, tak selamanya kita duduk di atas.

haritu aku di beritahu yang mereka kecewa aku tinggalkan team sebab aku pergi lepas aku dapatkan bonus,backdated salary dan gaji baru. sebab kata mereka semua itu budget company. jadi bila aku blah macam tu semua tu effect budget department dan budget company. sumpah aku tergelak bila aku tau benda ni. boleh aku tau tak gaji ni aku dapat sebab makan gaji buta ke apa? aku kerja kot tiap tiap bulan sebab tu aku dapat gaji. atau konsep kerja ni sebenarnya lain? kenapa aku dapat bonus? sebab bonus tu mesti di bayar. ia adalah bonus yang patut aku terima sbb kerja aku tahun lepas 2012,bukan 2013, adakah aku sedang mencuri hasil titik peluh aku sekarang ni? kenapa aku bawak sekali backdated salary aku? sebab perlu ke aku war war kan pada semua berapa gaji aku korang kasi selama ni kat sini? sedangkan mereka sendiri cakap aku ni di OVERLOOKED for so many years and now aku dapat backdated payment tu kau nak kata aku mencuri duit company? wadaffff - - - 

ayat yang sebetulnya, aku mencuri duit titik peluh sendiri namanya. damn funny you Malay the Malaysian. aku cakap untuk kau, bukan untuk kawan kawan aku yang masih kerja sana. kau yang aku maksudkan, mana tau ada kaki kepochi anak dara tua gigih bukak blog aku dan baca sebutir sebutir ayat aku ni pastu pegi tampal dekat papan kenyataan pejabat ke kan, atau pegi masuk dalam bilik tutup pintu sambil bawak kertas print ni lekat kan kat tetek, sua sua kasi orang baca sambil jamu cup saiz D (eh??) masih ramai yang perlu ke sekolah untuk belajar banyak benda tentang kehidupan. 

ayat makan garam tak boleh di apply untuk semua, sebab yang banyak makan garam ni tak hagak jugak kadang kadang nyanyuk dia cemana, sampai rasa nak lempang je, tertahan tahan tapak tangan gitu. ha ade yang mula dah terasa dah tu aku mengata pasal dia. aku mengata bersama nama kau ke ada dalam ni. ada nama bapak kau aku tulis kat sini ke? sebelum nak berkata apa apa pasal kawan kawan aku sebagai barua atau apa, cermin muka dulu, jangan orang panggil cekodok basi sudah masuk kerja sudah. aku tak suka masuk campur hal orang so please lady, mind your own damn business okay? period.

ok sekian lah luahan hati mak, itulah bila kawan kawan aku ade lagi yang masih mengadu, aku kesian kat dorang, untuk korang yang masih di sana, aku DOAKAN korang akan keluar dengan megah nya dan dapat job yang jauh lebih baik inshaAllah. 

kereta dah amik. happy. calar calar rusty dah takde, siap service dapat polish semua complete. terima kasih abg joe atas bantuan anda, harga pun berpatutan tak nangis aku nak membayo cat cat melawa kan kereta. Alhamdulillah, boleh dah bergerak kemana mana nak membeli apa apa dan nak buat medical check up esok. 

selamat bekerja kepada semua, aku dah tak marah dah. ada yang baru nak marah ke tu? hahahahaha. kbai.


Tuesday, June 18, 2013

# rusty

it's been a week. probably more than a week already. haihhh

ya semua pon mesti lah dah tahu kan aku dah lama tak membuka any blogs around..sejak duduk rumah ni..skype pun tak terbukak. bukan sebab aku busy jadi fulltime housewife pun. lebih lebih nya ialah tido lambat (macam sekarang, pkul 1.40 pagi) - makan tanpa henti - happily korek chocolate and coke dalam freezer dan makan tanpa guilty. I should blame my husband for buying all this kind of chocolate tapi macam tak habis habis even hari hari aku makan. 

I will start working somewhere around next month. July. Yeap. July..medical check up belum selesai selesai sebab tiba tiba kereta kena langgar dari belakang. dengan berlaku nya pergaduhan macam wanita berebut suami dan macam macam lagi di tengah jalan sesak jalan tun razak. isteri incek yang melanggar adalah seorang kerani di IPD Cheras (kalau tak silap) begitu juga suaminya yang bekerja sebagai kerani di IPD. aku cuma tak sangka lah, engkorang suami isteri ni memang kerja dengan IPD tapi tak payah la nak angkuh sangat nak bertekak laga laga bahu dengan angah tu. apa kau ingat kau hebat sangat tengking tengking angah tu dia nak diam je macam kura kura ke? nonono. she is not like me haha, aku ni kalau ada angin nak baik orang kata lah aku macam macam pun sampai orang kata aku biol dah kena badi tapi kalau angah...you better don't mess up with her lady. kan dah kena sampai polis pun datang meredakan keadaan. kelakar juga. bila dua perempuan mengamuk di tengah jalan. lelaki yang ada di sekeliling ternganga macam nampak naga turun dari langit (what a statement,bantai je hahaha). it finally settled down dengan baik sekali, dan kereta aku di jangka keluar bengkel esok petang. what matter now is the medical check up should be done by this week. 

Overall I had a pleasant holiday. I mean a time off away from jobs. away from pressure. away from issues. away from crazy lady bhahahaha, away from terrible bosses pffft! and away away away~ I do hope new place will be my best working place soon. I may not have a close friends since they told me earlier that your senior are all expatriate, but that doesn't mean I'm gonna die there.

and aaa so...after this, I will keep this blog updated hopefully. yelah dah berkarat sangat dah ni. kerajinan entah kemana. I must change this. alah tinggal 11 hari je cuti lepas ni kehidupan kembali normal macam emak emak bekerja juga. ada product yang aku baru nak cuba dan harap nya aku rajin la makan dan komited sampai menjadi la kulit lawo lawo macam korang. kalau dah ada perubahan I will definitely share it with you ladies. ni baru makan 4 hari so nak beriya iya cerita pon macam so lame lah kau kan. sabar dulu nanti kita cerita.

what else..hmm lama tak membebel macam lupa isi penting segala, ya aku masok rumah sendiri bulan depan jugak lah. dengan rumah tak dapat nak reno lagi. dengan afzal nak PMR lagi, dengan aku nak pegi Holland lagi, jadi semua nya macam abc sekarang. aku nak share dengan korang nanti pasal deco deco rumah. maklomlah, suami aku ni kan jenis ada di rumah ikut musim, so masa dia cuti adalah masa yang baik untuk membuat renovasi sekaligus. dia pun jenis macam tu so nak membeli baik beli satu lori punya pesen. wait and see progress rumah kami nanti cemana inshaAllah. ni tengah berkobar nak tengok deco bathroom. semalam kemain la suami tunjuk Home Istanbul yang macam ala ala Ikea kat Malaysia. cerita macam lah boleh angkut semua set sofa katil dekat mall tu anta kemari. tapi I tell you ladies, harga perabot berkualiti dekat Kurdistan, Dubai, Iraq, Qatar adalah sangat make sense. kalau kau cek sofa harga dalam 7 ribu tu memang kata padan lah dengan harga nya dan kualiti nya sekali. kalau kita ni,,belom tentu lagi ye. hati bercita cita nak tukar bath tub dengan jakuzi tapi suami kata bilik air kita tak besar mana sayang. kalau cabut bath tub sedia ada dan ganti jakuzi nanti mira request shower siling lagi. mana nak letak. itu pasal lah cuti ni aku nak survey bilik mandi yang boleh ada dua dua. I mean I can have both of these in my main bathroom,



ya but I dont have that kind of IMPOSSIBLE space of bathroom so I will make it fit to have both shower concept and jakuzi. cuma nya shower tu aku nak pakai yang ni..


and yes, they are selling this at Home Istanbul kenapa kat Malaysia boleh tak ada kan? mesti ada, ni shower ni siap ada mp3 kalau nak mandi sambil menari cha cha u name it. they are selling this at 1,999 usd, and here aku tak pasti berapa. but ladies.. harga itu tak mungkin kita akan dapat di sini trust me, suami aku tak percaya so kita kata tak peeee. nanti you balik kita pergi survey sekarang jugaaaaa.

oklah ladies..sekarang dah pukul 2. soooo I should find my pillow now. Goodnight everyone! ;)

Thursday, June 6, 2013

# satu hari

kehidupan akan berjalan seperti biasa, sebab yayang dah nak kena pergi job. bezanya minggu minggu ini apa?

aku masih bercuti. 

jeng jeng jeng

ok lupa.

ada kes, nanti aku cerita. kena siapkan dulu surat nya.

bai

Sunday, June 2, 2013

the red alert

it's a wave 7 and 8

wey lama gila tak tulis apa apa kat blog. dah la sekarang tengah kena gam dengan company lama. lepas tu tanam jagung kat rumah kan. makan gaji buta kah nama nya ni? NONONO sebab aku tak ambil gaji dari mereka dan melarikan diri, dah elok elok aku mintak mutual agreement untuk lepaskan aku tapi engkorang tak mau. aku nak bayar pun orang tu tak nak terima. berkeras juga nak aku teruskan notis 2 bulan without fail. be fairla kan. dulu kau kata aku tak perform lah, aku under fire lah, bila aku sendiri dengan rela hati nak melepas diri then now why semua pun kau tak terima? pelik kan? so pandai pandai lah fikir ye, aku tak kuasa nak fikirkan. bukan masalah aku lagi. cuma aku kesiankan kawan kawan di office yang aku tinggalkan.   seperti yang kita tahu lah kan. kalau aku datang office ni konfem kena halau sebab aku sendiri mengaku masuk competitor padahal tak ada pun, tak jadi, aku mengubah fikiran dengan tiba tiba, itu satu lagi ujian esok untuk aku terus terang nak bagitau si competitor yang aku tak jadi nak join mereka. apapun demi kawan kawan dan aku tak mahu di lihat menyusahkan (masih perlu ke aku fikir macam ni kan) aku akan buat semula handover yang dikatakan tidak complete. dan aku akan ajarla siapa yang take over kerja aku tu satu satu macam budak darjah satu, kadang kadang tu terfikir juga kan.masa orang sebelum aku ni tinggalkan kerja dia tanpa sebutir habuk pun handover, aku ada bising bising tanya orang yang meninggalkan kerja tu ke? tak percaya kau tanya lah ena. aku takeover kerja dia kot. ada aku call dia tanya cemana aku nak blaja SUS? ada? ada aku call dia tanya cemana nak buat invoice? macam budak budak... sampaikan status payment pun kau tanya aku lagi? aku dah keluar dari company kot. apa kau tak kenal ke orang finance yang jaga account selama ni? atau nak aku jugak tanyakan ke? entah apa apa. macam tu baiklah aku je keje tayah suruh orang yang korang hire tu buat keje aku, the heck kan. 

itulahhh kan dah banyak berkata kata. 

esoklah kita sambung lagi. aku cuti lagi ni. kak reen x de. nak anta handover pada si pengganti yang amik keje aku tu pon aku takde ati lah.bukan sebab aku benci dia, tapi sebab orang orang sekeliling dalam company tu banyak mulut manis tapi hati busuk. tak boleh pakai punya orang. yang aku percaya tu tetap lah aku percaya. mereka kawan susah senang aku. yang sekadar tanam tebu di bibir tapi kumpul taik dalam hati tak payah la nak belakon banyak. menjijikkan. 

oklah dah malam laaaa aku kena tidor. hee hee

kbai.