Tuesday, February 26, 2013

# masa

punya lah lama kan aku kerja..start dari habis blaja aku dah start kerja. dan baru lah pagi ni aku berfikir akan sesuatu. sikit punya banyak lah masa yang kita dah guna untuk bekerja. aku baru nak perasan benda ni. dulu masa bujang apa pun aku tak kisah. lagipun nak harap nak keluar je dengan bf pun lama-lama naik boring jugak. nak lepak dengan kawan-kawan sampai lebam boleh je tapi masing-masing surely got their own stuff to do. tapi lepas aku kawen..lepas aku ada sophie..aku rasa masa tu berjalan terlalu cepat. mana tak nya aku habiskan masa siang ni di office buat kerja tak nampak pun muka dia.bila balik petang dah pukul 6-7-8. baru nampak sophie. tapi itu pun dah lepas aku letih-letih kat luar rumah bekerja. aku sembang dan main-main dengan sophie pun tak sampai 5 jam dan rutin aku berulang sampai hari jumaat. sabtu dan ahad lah masa yang ada untuk di guna dengan anak. kadang terasa jugak..sampai bila agak nya aku nak ada life yang macam ni? apa yang aku nak cari selama ni. mungkin ini motivasi aku untuk cepat-cepat habiskan master dan sambung phd. sebab bila aku boleh mengajar, aku akan punya masa lebih dari orang lain. biar gaji tak banyak macam geologist kerja swasta pun. janji quality time aku dengan family tu ada.

semoga Allah permudah kan urusan kita. 

dunia dan akhirat.

rabu dah.

esok aku ada presentation deliverable geomodeling & sharing knowledge for Field SP. harap-harap siaplah. kalau tak siap aku mintak je pospond minggu depan. selamat bekerja everybody! semoga hari ini kita cepat siapkan kerja dan cepat balik! heheheh