Sunday, March 31, 2013

# blues Sunday

harini hari Ahad. tapi yelah seperti yang aku katakan minggu ini adalah minggu kerja sekolah,jadi aku mengahabiskan petang ni dengan siapkan kerja sekolah lah. *actually baru start beberapa jam yang lepas -____- tengah sibuk-sibuk copy metafile dan masukkan dalam presentation slide. aku terlintas a few jobs (undone job I think) yang aku sendiri macam tak yakin nak letak dalam ppt ni. dah la kau dah balik bercuti ke negara kau kan.tahu-tahu interpretation kau dah ready untuk present. aku pun buat kerja yang sama tapi selaku shadow memang kerja aku ni dianggap independant je. sekadar nak blaja kasi pandai. masalah nye kan...fault stick kau terabur la cemana aku nak tampal dalam ppt. kalau client tanya cemana aku come up dengan fault yang cenggini pastu aku nak bagitau ke "actually this is not my task, I am just presenting this on behalf of my superior" and aku mention tu "superior" alamak memang mati lah cemana la aku nak adap benda cenggini. untuk 3 jam aku sakit kepala pandang orientation fault dan horizon Top and Near top macam satu line yang sama. ke main interpret je horizon tu atas line asal? nama dia near top bukan same top. ke aku yang berlebih pandai cenggini? aaaah konpius + dilema + cuak kot nak present benda alah ni. buat pertama kali lah aku rasa cam...consultant memang 99% technically superb. they pay you 30K for FIVE damn working days la, buat la cantik-cantik. kalau aku punye keje ni camni memang menangis la aku dalam cage tu masa presentation kena bantai kaw-kaw dengan cekgu dan guru besar geofizik tau. lepas tu kau balik bercuti, last week cekgu geofizik pass kat aku suruh come up dengan presentation. bukak project yang kau buat ni dan tengok surface map, time map, fault, horizon. wah aku nak claim technical allowance sehari RM100 je pun susah, level aku masih standard untuk claim technical allowance sehari seratus je dik. tapi agak la kan...kau senang-senang qoute harga memahal pastu part presentation kau takde? part kena bantai ngan client kau takde. indah nya jadi senior.consultant berlabel. aku kat sini? #nanges.orang lagi condemn aku tak competent lah ape lah ade lah. tak dinamik la. takut dengan challenge la.serba serbi salah.again..#nanges. esok kalau cekgu tanya macam-macam memang simple la aku cakap, ni memang bukan original keje aku lah sebab project ni kami buat atas petrel project yang lain. apa yang kau kasi aku presentkan,that's all. kalau nak tengok project aku untuk project ni silakan. I'll be happy to share and show you.

by the way kan.letih dah aku membebel, aku tiber loss weight sebanyak 4kg. sebulan 4kg.aku rasa aku memang dah jumpa la penyebab nye menjadi kedemokan beberapa bulan lepas sampai trauma. I think it's because of the injection that I took previously. The Depo-provera. kan sekarang aku dah kembali ke cinta hati-Yasmine. haritu aku baca Bayer ada juga keluarkan pil terkini that is Yaz. mungkin boleh refer doctor tanya cemana keberkesanan Yaz pula untuk mengawal hormon masa pengambilan kan. kalau 50-50 jugak ada lah baik kita stick je kepada cinta hatiku Yasmin itu.

ok guys,selamat berehat di hari Ahad,I should get back to my desk and check the project T-T 

bai.