Thursday, April 18, 2013

# sebelah jiwaku

(sambil angkat kening sebelah)

Ketika kau ucap kata selamat tinggal
Ku sangka diriku kan hancur oh, oh
Nestapa menyiksa membuat aku sedar
Hanya aku yang bisa mengubah arah hidup


Lihatlah, lihatlah aku buktikan padamu
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur
Biarkan, biarkan ku berdiri sendiri
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku oh


Ku tahu kau mahu melihat aku sugul
Tapi tak akan ku menzahirkannya oh, oh
Meskipun hatiku berderai bagai kaca
Ku kutip serpihannya dan cantumkan semula


Lihatlah, lihatlah aku buktikan padamu
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur
Biarkan, biarkan ku berdiri sendiri
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku oh


Takkan ku biarkan mata mengalirkan air mata kecewa oh, oh, oh
Kini ku berani lebih berdikari yeah, yeah, yeah


Lihatlah, lihatlah aku buktikan padamu
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur
Biarkan, biarkan ku berdiri sendiri
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku oh

# hijrah

yes. saya dah membuat keputusan akan berhijrah.hijrah itu subjektif. boleh jadi macam-macam benda untuk di hijrah kan. maka salah satu nya ialah niat. niat aku pada tahun 2013 ni ialah berhijrah. insha'Allah dalam 1 2 bulan lagi kita akan berjumpa di PC dan workstation yang lain. dan berjumpa dengan kawan-kawan kerja yang tidak hanya berada di dalam office. mereka berada di atas kapal laut, ada di atas kapal terbang dan ada di atas tanah. bak kata mereka. your hand will get dirty soon. tapi aku juga manusia biasa. balance. sekejap kulit muka terjaga sekejap boleh jadi hitam legam.itu biasa.

hijrah.that's what we call..HIJRAH :)

# project runaway

Chicken and prosciutto parmigiana


Chicken and prosciutto parmigiana
  • Ingredients
  • Nutrition
  • 1 tbs olive oil
  • 8 small chicken breast fillets
  • 200g-piece mozzarella, thinly sliced
  • 8 thin slices prosciutto
  • 375ml (1 1/2 cups) SaclĂ  Originale Cherry Tomato & Basil pasta sauce
  • Fresh thyme sprigs, to serve
  • Mashed potato, to serve

# hello April!

entri ini di taip ketika aku sedang sakit kepala yayayay sakit sekali

ya ya I know ada yang sedang mengata aku dari belakang ni. di dalam diam mereka berkata kata tentang aku. assumption dibuat sesuka hati..wah suka hati kau kan. lepas tu plan way forward di buat di belakang aku. yelah perlu ke aku tau sedangkan aku ni hanya lah kuli sahaja. takpelah let the time decide. aku tak marah siapa-siapa lah cuma aku terkilan la. kenapa nak propaganda pasal aku ni? aku ada kacau orang ke selama ni? ke kau obses sebenarnya dengan aku ni? kesian la dengan kau ni..tak habis mencanang tentang aku. kau stalk blog aku ye? ke kau stalk tweeter aku? apa agak nya yang kau tak puas hati sangat tu ye.boleh ke aku tau? kau marah sebab mamat inggeris dulu tu ke? aku tak pernah ada niat pun nak lukakan hati kau. infact sebenarnya aku tau je kau bercerita kau keluar dating dengan dia tengok movie segala.kau buat cerita ya.kesian nya. ini aku tak tau nak komen apa. come on..kita dah besar.nak dendam apa lagi? aku pun tanak dengan lelaki pujaan kau tu (rupanya). aku dah ada suami yang aku cinta sepenuh hati (tahu ke?) dan aku ada anak yang sangat aku sayangi (sumpah). itu belom aku jadi kawen dengan mamat tu. kalau jadi? sampai mati kau obses dengan aku eh. hahaha.

tak apa lah..tak lama dah. aku lega dah ni. kau boleh la mula la cari rival baru. okey? ;) 

peace no war. hahahaha