Thursday, July 11, 2013

# friends


tadi dengar lagu ni. pastu google. ini soundtrack drama friends dulu kan? rindu nak tengok cerita cerita lama huhu. sebut pasal friends..ada satu cerita yang aku nak ceritakan. tapi aku sendiri tak pasti nak berasa apa dalam hati. 

dalam office ni kalau team technical aku saje la wanita. the rest are all man and non of them are Malaysian. I told you before that my boss is German and my team are Brit and Egypt kan..so there she is..one of my friend dengan gender XX.eh XX perempuan kan? haha. she is the PA of my German boss. dan dia muda lagi. fresh graduate. umo nya 25. ok la aku selesa kawan dengan dia. kalau time balik tu dia nak tumpang sampai Chan Sow Lin yeah I don't mind sbb kat Damansara Height ni sehari parking nya RM15. dia fresh graduate so gaji memang tak banyak so I understand her situation. We did share some stories about our life tapi not in detail. on a surface I know that she's young. and she must be in a relationship which I dont mind whether it is serious or not, but yeah dia ada la kasi hint hint macam sebelum ni dia pernah kena mandrem (buatan orang) and selaku pendengar, yes aku mendengar.

hal family memang tak banyak yang aku kongsikan kerana kita baru berkenalan tak sampai 2 minggu takkan aku nak cerita hal almari baju pulak kan. but honestly aku harap kawan yang nak berkawan dengan aku jujur lah..

semalam dia tak datang kerja. EL. dia call office dan bagitau anak dia sakit. I was like? what? anak kucing ke? kak linda (the BDM) gelakkan aku. dia cakap no lah. it's her son. aku terkejut la sebab kau kata kau belom kawen. kau fresh grad kan? kak linda kata ya betul dia baru abis belajar. dia grad tahun lepas and now she just started working. but she's already married. she got son at the age of 5. she's married at a young age and later she divorced. 

okay. aku tak kisah kalau dia tak rasa selamat atau malu atau apa nak cakap dia dah bercerai atau apa. but at least if u want to be my friend, I frank to you, I hope you will do the same to me. I don't like lying to my friend because they are like my sisters. aku anggap dia malu nak cerita situation dengan sekarang sebab dia lagi muda dari aku. so as soon as kak linda bagitau dia trus whats app aku dan say sorry. aku tak nak kau say sorry. itu adalah hak kau kalau nak bercerita. kalau tak mahu tak apa, sebab aku pon tak bercerita suami aku macam mana pon. hal keluarga tidak di sentuh di office. 

pandangan aku positif, aku tau dia cuba nak cari masa sesuai nak berterus terang hal sebenar. keadaan dia. aku pandang kau sama macam adik aku yang lain. kalau kau ada anak 3 sekalipon dan kau dah berpisah dengan suami, itu kehidupan kau. aku takkan judge kau dengan apa yang lalui. aku hormati kau apa adanya. dan aku memandang kau sebagai kawan yang aku selesa bersama. jangan rasa macam tu lagi lah. kita sama sama perempuan nak malu apa. 

..."I tunggu masa sesuai nak cerita dekat you, I didn't mean to hide this from you, I'm afraid I might lost a friend because my current condition"...