Thursday, July 18, 2013

# True Love



Baru dapat laptop baru dan rupanya skype tak boleh bukak under connection company ni. Alahai boring lah pulak. Takpela isnin la kita buka skype ok. Aku bawak notebook sonang sikit nak sembang dengan kekawan heehee. So hari Jumaat ni harus di habiskan dengan tabah ye. Dengan tabah. 

Oh sebenarnya nak cerita pasal satu lagu. Lagu yang sangat tepat dengan situasi orang berkahwin tapi suka bercakar macam Liz and Dick (Elizabeth Taylor & Richard Burton) , macam aku dan suami macam orang lain jugak. Bukan apa kadang-kadang tu kata-kata orang yang paling kita sayang la yang paling sensitip bila dengar. Padahal takde benda pun yang nak di kecoh kan. Tapi sebab dia yang cakap, kita naik angin satu badan hahaha. Kalau kawan-kawan yang sebut takde nak terasa mana pun. Itu lah true love hihi.

Seperti contoh perbualan macam ni

X: I think I’m getting fat. No not getting fat. I’m getting thinner but the belly is too obvious now.
Y: oh really? Says who?
X: no one, I said that myself la
Y: u mean u are getting buncit la ni?
X: I’m not getting buncit la! It’s just look obvious now. Get it?
Y: NO
X: why u tak paham plak? I dah cakap makin nampak la sebab I makin kurus lah.
Y: there’s no such thing untuk Nampak makin buncit when u are losing weight.
X: you ni x paham la
Y: kenapa plak I x paham? Kalau nak slim perut tu macam macam cara ada. Rajin dengan malas je. Kenapa tanak pusing tasik dah? Malas la tu. Sibuk nak pegi gym buat apa? Ok la I kasi la u pegi gym nanti u bising gaduh gaduh la.
X: dulu u tak kasi skrg baru nak kasi it’s too late lah. Im getting ugly!
Y: again- you can exercise in the house. What is sooo wrong here?
X: I want to go out – swimming.
Y: see. Swimming pulak. Ok takpa, we’ll see how semangat and see the progress as well.
X: shut up malas la cakap dengan you.

See see...takde benda pon sebenarnya sebab acik emosi lebih dan kerana suami tu lebih kita. Dia pun malas nak layan. Esok nya aku bangun tido dan lupa dah semua kes amukan hahaha. Diri sendiri pun saiko juga kadang kadang.

X: I don’t know what to do now
Y: about what?
X: the status of travel date
Y: it is confirm right on 10th?
X: ya but still lot to ask
Y: ask the HR then
X: HR Malaysia they don’t know anything about this
Y: then ask HR Holland la, what so big problem here?
X: I can’t ask now. Need to wait for Dr. Franz. He’s away to Miri, he’ll be back by Monday.
Y: just ask the HR Holland directly
X: can you wait?
Y: NO I CAN’T. I need to plan my travel as well. Who’s going to pay if you delay the travel date? I need to pay the ticket myself. get it?
X: ya I know but there’s nothing I can do.
Y: who said nothing?
X: I la!
Y: I asked u to ask the HR but you won’t. PENAKUT.
X: the hell penakut?!
Y: just admit it. You are penakut is it? Don’t act like u are still in the old company. Old mentality,
X: pffffft! Whatever, I am not penakut ok. I am just following the procedure.
Y: whatever~
X: *&&%^$%^)!!

All and all... yes, I can’t live without him even he is totally annoying!
I love my husband. I love u :)