Monday, July 22, 2013

# utusan



Bagilah saya beraya dulu T-T


# Mee rojak dot com

Dari pukul 9 pagi sampai 5 petang perbualan kami dalam satu office ni berbunyi begini. Apapun ini adalah sebahagian perbualan kami 3 wanita di dalam bilik subsurface. Sungguh mereka adalah orang business development, tapi mentality takde la nak perasan hot jeee kan,oklah.

Side pagi..
Linda & Zira : we all baru abis business meeting....
Mira: so how is it?
Linda :cam biasa laaa. Akak rasa macam kena move lah. I don’t see direction here. I rasa nak start hopping ni tapi nanti kalau I dapat kerja lain cemana I nak bagitau alas an terbaik ye
Zira: ala you cakap jela you memang tak nampak direction kat sini.
Linda: eh mana boleh la tu tak professional la cakap macam tu. Abis you Zira kalau dapat Deleum ni you kasi alasan ape kat Babu?
Zira: hahahah I nak cakap I dapat belajar kat Uni of Aberdeen. I apply for course Oil and Gas management hahaha. Actually I dapat idea ni sbb mira kasi I link course MSc kat sana.
Linda: kau kan..tak hagak kau kan. Nak menipu pun hagak hagak la kang kau jumpa balik Babu kat KLCC masa tengah meeting ngan client apa cer? 
Mira & Linda & Zira : hahahahahaha
Mira : ok lah boleh tak korang kasitau I apa sbnrnya masalah marketing ke business ke sini? Ni department fluid yang dondeng dondeng ni kan?
Linda: ye la this is what happen when you want to be all hero. 
Mira : sapa hero?
Linda : kau ni..buat buat tanya lagi kan. Babu laaa. Dia kan nak jadi champion je. Dia suruh kitorang put on the table masalah, pastu dia cakap tanak dengar.
Mira: aaaah? Gitu
Linda: iyeee fed up lah akak kan. Tapi akak nak bace la apa-apa journal ke pasal EOR. you ade tak mira? That business is glooming. And I will make myself into the business real soon here.

Mira: aik (konpius kejap haha)? EOR tak ado la kak. Tapi rasanya sherief ada. Satgi mira tanya nanti akak jumpa la dia in person.
Linda: ala akak tanak la jumpa mamat tu in person. Takut lah, pertama kali nak cakap dengan dia ni
Mira : ala mengadaaa 
Linda : hahahaha you teman la akak.
Mira : yela yela padahal kat tepi cubicle aku je mamat Egypt ni haha

Lepas berapa ketika...
Linda: eh you perasan telinga cikgu sherief tu pointed?
Zira: pointed?
Linda : macam goblin aaar. Tapi dia baik kan, tak baik cakap camtu., tapi dah cakap hahaha

Beberapa jam kemudian...
Linda : smalam kan I buat biskut raya dah. Dulu dulu I jual biskut raya kat Giant.
Mira : serious kak? How do you manage to do all the kuih raya? Jual kat Giant pulak tu.
Linda : sayang, I paksa my maid la buat kuih raya
Mira : hahahaha
Linda : tapi yang semalam tu mmg akak yang buat la.ala kuih bodo je cornflake madu je. 
Mira : ok la tu sedap tu..
Linda : You dah ada beg raya? Akak tak beli la kot this year sbb akak ada 1 handbag tak bukak lagi dalam plastic. Akak pakai jela yang tu. Orang tak Nampak lagi handbag tu
Zira: aaa handbag I belum beli. Gaji 24hb yay. Tapi baju raya I dah beli.wewewe
Mira : (I don’t know we should have handbag raya hahaha) (gaji you all 24hb but first salary for probation will be in 7th August lah, nangesss)...oooowh I haven’t yet buying anything for Raya,pause... tunggu husband balik :D
Linda & Zira : :D
Zira : sooooo apa plan you lepas balik ni?
Mira : I want to see how it goes there..kalau ok and balik sini macam kena jugak berulang lama lama, I tuka balik la agreement local jadi agreement Dutch.
Linda : lebih baik you tanya dorang berapa gaji dorang kat sana. Nanti lagi banyak pulak hangens je you nanti.
Mira : yelah kak nanti I Tanya.wey korang nak blah at least hint me with a msg ke email ke tau. Nanti aku balik korang dah xde. Sian la aku.
Linda & Zira : of coz we will let you know. Tapi kami lagi happy kalau boleh ikut you gi sana. Nak ikut you laaaa potpetpotpet~kami pening kepala ni nak attend course ~ nak meeting minggu depan~ 
And we back on our seat adap la laptop sampai pukul 5. Haha. Macam macam hal.