Thursday, August 15, 2013

# 1 2 3 things

there's a few things that I might find it funny at my workplace.

# I have a colleague who loves wearing the same outfit every 2 3 days. oh come on..ini summer beb, kau kena belajar mandi. you are a lady anyway....weyyyy cemana lah BF kau tidor dengan kau ni

# I have a very veryyyy pintar colleague and sangat sudi membantu. oh yeah btw, mereka muda muda sudah terer. aku macam mana ni? 

# I have a supervisor who teach me like everything...from the processing data until the interpretation and yet...she doesn't even know how to use the software that I am using. bhahahha..so maksudnya aku kena ke cikgu lain untuk refer. 

# I have a guru yang mengajar dan dia sangat cool lepas tu suka membebel sorang sorang. bila aku cakap sorang sorang dia tanya pulak aku, " I can see that you love talking to yourself huh..." eh kau pun sama laa hahahhaha

# aku ada ramai cikgu kat sini tapi kau bayangkan lah mereka ni semua dari 23 negara yang berbeza. kejap kejap english macam orang tersedu bercakap. kejap kejap bila bercakap ey ya ey ya..venezuelan sangat baik tapi english mereka....well.

# aku dah bukak report keje dan dah start pun kerja. harini bukak report sampai mata buta. lebih buta bila report acquisition adalah dalam bahasa prancis. ye, the report is in French. are you kidding me? 
maka harini dah 5 cikgu tanya aku. "SO HOW GOOD IS YOUR FRENCH??" i feel like mahu carut carut aku tak tahu baca macam budak 3 tahun reti nampak A B C je. demn demn... 

# jiran sebelah meja aku orang French. nama dia Stephanie..and she's married to Muslim's french. is she muslim as well? how do I know! tayah tanya. tanya dia apa ke yang report ni tulis. report ini kan dalam bahasa ibunda dia. 

ok dah. aku nak balik. jumpa esok. byeee!