Wednesday, November 6, 2013

# mood

sekarang ni aku tengah mencari mood yang sesuai nak menaip. sebabnye nama je duduk rumah tak kerja, tapi kalau nak tau duduk rumah ni aku lagi busy. busy menguruskan rumah dan anak adalah satu kerja yang wayyyyy tak cukup masa sampai nak hadap laptop pun aku takde masa. ni sebab aku balik tg malim kejap dan emak tolong mandikan sophie boleh la aku pinjam tab dia jap nak taip blog sikit.

i will write the rest soon. cerita macam berderet deret tapi kalau kick start tu takde jadi tak terkeluar isi cerita hihi :)

btw..minggu terakhir oktober dan november ni aku banyak menghabiskan masa dan wang menghadiri temuduga. minggu lepas ke petronas dan nampaknya interview went well.

cuma.....

keputusan bukan seminggu dua. siap manager bagitau awal awal proses makan masa up to two months! itu baru phase 1. structure interview akan menyusul dan masa tu la pun kalau nak nego berapa gaji kau mahu.

interview phase 1 tidak bertanya kan adakah aku selesa jika terima sekian sekian gaji..sebaliknya soalan berbunyi.. kalau gaji u dapat nanti lagi sikit dari gaji u sekarang are u willing to join us? alamak...macam dejavu like what my husbnd said was true...

apa pun hati terobat bila manager kata tapi takpa nanti masa structure interview you boleh nego brapa you mahu. terdetik pulak nak tanya "adakah saya dapat ke structure itu?" hahaha

tunggu dan lihat la sebulan dua ni. if they come back..Alhamdulillah :D

apapun minggu ni belom start pon tengok company lain. gile la pemalas. eh bukan malas tapi kena curi masa.

tunggu feedback dari sabrina juga. thank you.

oklah nt kita sambung lagi. selamat bekerja u ols.

kbai.. :)