Monday, November 18, 2013

# free

and so malam tadi I drive back to KL with angah without my Sophie and Afzal. WHY? sebab sophie meroyan wan dia tak balik KL so dia tanak balik. my baby has grown up and tinggal la aku di rumah ni keras tak tau apa nak buat. layan tv layan lagu layan blog onn tiba tiba terpandang entry onn yang letak lagu najwa latif. apa nama tajuk lagu tu onn? aw kenapa lagu tu sedih sangat...cinta dalam hati lah nama dia. tadi sempat pulak tu aku melayan lagu tu sambil baca lirik yang onn tempek dekat blog dia. yes onn, ia benar menyentuh hatiku lepas tu mula la terfikir..adakah aku punya cinta dalam hati? err mungkin takde. kalau ada pun tak boleh ada dah kan. dalam lirik pun ada kasitau asal kau bahagia..tak gitu? doakan yang baik baik je untuk semua orang semestinya in return kita akan dapat kebahagiaan tu in shaa Allah. 

buat masa ni aku masih tak dapat nak update lagi pape pasal kes kerja aku. masih lagi I jobless tapi I tak kecewa. ini hujung tahun and sememangnya company nak hire orang agak selow. so I teruskan saja usaha hantar cv dan nampaknya sabrina belum come back. belum baik lagi ke buku lali you? nanti dah baik kena call I la balik ye.

so last week En.Mus minta aku whats app dia untuk next job kalau aku mahu..tapi masalahnya..kalau kang aku dah dapat job lepas tu aku dapat job idaman dan aku akan turn down the offer again like again??? tak mampu aku nak kecewakan hati orang lah. En.Mus offer aku job di Jakarta dan definitely kalau by January aku belum dengar any bell rings for me..I will consider that. 

minggu ini merupakan hari lapang kerana aku punya masa nak mandikan anak dah skip masa nak kejar kejar sophie dah skip dan masa nak check email sangat banyak. siapa siapa free nak ajak lunch atau dinner you guys are most welcomed. aku ade saja di rumah for this 5 days in KL. kalau aku tak rasa nak balik kampung lah kan heheheh.

nama je masa banyak tadi aku plan nak email Dugeo lepas tu lupa lagi. oklah geng..rasanya lah this week kita boleh share cerita apa apa berlaku this week or the past few weeks yang aku takde masa nak menaip tu kan, 

this week juga masa sesuai nak check website pkp dan british council. banyak benda kena scan dan print sebab aku buat kerja untuk dua nama. ya, aku dan angah akan sambung belajar bersama in shaa Allah semester baru ni. kita tengok lah plan nya macam mana sebab angah pun tengah sibuk gila dengan preparation wedding dia.

buat masa ni aku lah yang kena take care apa yang kami plan ni. esok lusa aku dah tak ade masa nak buat semua tu saje je cari alasan lain lagi.pfffft


will see you guys later!


daaaa :)