Monday, December 30, 2013

# Owl at Cotton On

semalam ke Cotton On I dapat this two Owl for RM38. last July I went to this shop they are selling this at RM55. Worth of buying. Thank you to my sophie kerana mengamuk nak dua dua. terpaksa ammi tanya berapa harga owl tu sekarang and adik menjual tu kata "It's 19" umpama Jaw dropped and I buy two terus, hahaha




# Setia City Mall again

How are guys doing? ini dah hari terakhir tahun 2013. esok kita dah masuk ke tahun 2014 ye. mulakan tahun baru anda dengan senyoman okay! semalam we did went out to do some shopping for my little one, Sophie. aku sangat la suka pakaikan Sophie baju brand dari Bangladesh ni iaitu Cotton On Kids. Mungkin sebab harga nya juga berpatutan jadi memang kalau nak shopping baju hari hari Sophie, aku akan ke Cotton On saja. 

semalam sambil sambil mencari baju anak, aku come across cadar dan bantal yang tengah ada offer sana sini. mula mula nak ambil comforter set brand Italia tu sebab kain nya satin silk, sekali semua warna pun gelap gelap je. dah la katil aku pon warna kayu dah gelap,macam tak mantul lah pulak warna nya kan. so I end up buying brand cadar yang selalu menjadi pilihan emak dan angah iaitu Akemi. Aku jarang beli brand ni sebab selama ni aku lebih suka set 100% cotton macam Chester atau Aussino. Tapi kalini nak merasa tidur atas satin pula sebab masa wedding angah aku tengok cadar angah marvelous sangat color color satin ni. oh lupa pernah la aku beli satin dulu warna merah dan sekarang semua orang pakai hahahha. 

This time, my bedroom set will be use be myself only :P so boleh la excusive sikit hahaha. bukan nak kata brand yang jual 100% cotton ni tak exclusive..bukan begitu. I even had my wedding bedroom set masa kawin pakai Chester comforter set and I pay RM1080 for the comforter set. Sampai sekarang aku pakai lagi bila balik TM. Kualiti comforter cotton ni memang baik lah I tell you. Dah 3 tahun aku kawen and that set is still in a good shape. kalau aku jumpa gamba bedroom masa kawen dulu aku tempek sini nanti ya. 

Up till today aku masih membeli Chester for all my bedroom usage. cuma kalini lah tukar sekejap rasa macam mana hehe. Siapa siapa yang berminat nak cuba chester you ladies boleh cari dekat Viva Home, Cheras. sana dia ada butik dia sendiri and you can choose whichever that suits your taste in comforter design and color. Take a walk at Viva Home Cheras and see it yourself! Kalau ke Aussino, you all ladies harus lah ke Midvalley sebab senang sangat jumpa nya dekat Mid dari mall yang lain. 

Buat masa sekarang, set aku dan afzal dah ada yang baru..still looking for a set untuk set up bilik emak pula di atas. bilik emak pun belum start mengecat lagi, phew~ 

oklah ladies, selamat bekerja dan selamat menjengah ke tahun baru 2014! :D