Tuesday, December 31, 2013

# cheese

hello ladies!

selamat hari baru di tahun 2014. pagi ni korang makan apa? tadi aku makan macaroni cheese pukul 11.59. ya lagi satu menet masuk tengah hari. nak buat macam mana kan. dah memang bangun pun nak separuh hari lol. harini aku nak kenalkan korang jenama cheese kegemaran aku. yang di holland aku makan dua cheese ni. 

cheese ni ada je di jual di Malaysia tapi aku mula makan di Holland. sebab sana harga nya lebih murah kan. dah nama makanan rugi omputih haruslah ia lagi murah berbanding negara asia. kalau di Malaysia pula kegemaran aku ialah cheese slice berjenama Ballanthyne.


kenapa aku suka Ballentyne bukan Kraft atau cheddar ke apa jenama? sebab ia masuk ke tekak aku. rasa dia tak lari sangat macam cheese dalam burger McD tu. tak masin merepek dan lemak dia sesedap rasa je. 

korang tak caya apa aku cakap? pergi beli dan rasa sendiri. dia datang dalam bentuk 2 pakej iaitu pakej nipis sikit dan tebal sikit. nipis murah sikit dan tebal tebal la sikit harga nya kan. hahaha

itu saja entry untuk hari ini.

selamat bercuti ladies! selamat tahun baru! 

# mirror

harini semangat benor acik menaip kan..yelah harini aku all day ada di rumah side petang sambil menunggu orang table top datang nak ganti granite aku yang retak tu. 

haritu kawan kawan yang sama sama mendeco rumah sekarang ni ada bergossip kita pasal design langsir pilihan hati. ahaaa to tell you guys, I have found mine! 

tapi design nya bila dah siap nanti baru lah aku tampal sini sebab sekarang kain langsir belum turun dari kapal terbang lol.

bila kita nak up entry bilik dekorasi ye.. hm tunggu la lagi sehari dua lepas aku melawat ikea. tadi ada jumpa satu stand mirror yang sesuai untuk kita letak dalam bilik adik bujang. 

ini haaaaa


beautiful isn't it? ha di Ikea kita boleh dapatkan nya dengan harga RM 199. belakang mirror ni anda boleh sangkut kemeja di belakang. oh tak sabar nak ke Damansara hahaha..

till then!