Thursday, February 20, 2014

# 31

ye kawan kawan
aku lah the lucky number 31 tu
:)
dan aku dapat job nye wehuuu
start duty 3.3.14 ni
all the best to myself
ada benda nak cerita tapi nanti aku cerita
sophie sibuk mengamuk
bye

Wednesday, February 12, 2014

# ig

yang sebenarnya akaun ig nak meniaga dah ada. cuma gamba kain belom ada. sebab batch pertama akan sampai bulan 3. sementara tu kalau takde muka kain dalam ig aku tu, korang boleh tak accept my ig invitation? bulan 3 nanti aku upload kain batch 1. hihihihi


and so inilah dia ig akaun untuk kain yang akan aku put on my online shop. kalau korang ada idea apa nak di jual let me know. oh aku lupa. actually aku juga akan jual perfume set yang di beli dari Dubai. kalau orang jual jenis sebotol sebotol ni banyak yang generic jadi orang tak berapa yakin nak beli. bagi mengelakkan ragu ragu semua orang, aku akan pasarkan perfume yang hanya datang dalam bentuk set sahaja. SET tu maksud nya perfume set yang ada sekali dengan shower gel.lotion.etc. kalau orang nak kawin and looking for a perfume set nak buat hantaran boleh order dengan saya lah. saya akan restock itu untuk Batch 1 juga nanti.

cara nak kenal ig meniaga hanya ada satu je gamba ni buat masa ni. hahaha



untuk tempahan jahitan aku boleh iklan kan..cuma aku takut sikit nak amik ukuran kasi kasi online ni kang tak fit pulak dah cemana ke cite nya? jadi macam ni la..korang beli kain ela dari aku..pastu korang anta la rizalman ke, rizman ruzaini ke, man kajang ke, hatta dolmat ke, soh dorang gunting dan jahit ikut pesen korang suka. ok x ok x? hahaha

so ladies..kalau korang nampak aku anta invitation tu...sila la terima lamaran saya di ig.

harap harap semangat jadi tauke ni berkobar lah. jangan berkobar suam suam kuku je kan. oooh doakan lahhhh

have a good Thursday! esok last day keje.

Monday, February 10, 2014

# persian fabric

aku tau memang dah lama gak ni tak apdet apa apa
tapi
aku nak bagitau
yang aku tengah dalam proses nak mulakan sesuatu
nak meniaga hahaha
tapi tak tau la sejauh mana kerajinan aku nak fokus meniaga ni
cuma harapan aku satu hari nanti bisnes ni membolehkan aku berhenti dari makan gaji
sampai tahap bukak kedai kee sapa tahu kan 
nanti dah siap instagram aku kasitau
sebab nak bukak akaun instagram lagi satu kena guna akaun phone sophie 
dan nak dapatkan tab sophie ke pangkuan aku tu adalah super sukar 
paham paham jela kan
dah ada extra untung baru start beli handphone bisnes (kata suami)
ok la ok la sebab baru nak mula kan..
folow jela
anything akan di apdet soon
see you later ladies!