Thursday, September 18, 2014

# old days vs these days


Old days

#coach #Tiffany&Co #pandora #Zara #dermalogica #longchamp #ariyani #hajaba

Tu nama nama branded yang selalu kedengaran kat telinga aku setiap kali diva masuk opis. Sebab dia hanya pakai baju jenama zara - handbag coach – tudung ariyani

Masa ni aku di Uzma..duit takde. Baru kerja. Kalau geng datang tenggek depan meja cerita beli tu beli ni buat buat tak dengar je. Nampak je depa jelling jelling kita. I know I am nothing.

Biarpun mereka ni takde kawan tapi mereka ada geng mereka sendiri. Big line managers and CEO.

“I don’t wear stuff that is not branded” that’s is just so not me

Masuk surau Nampak kawan kawan macam pakai baju lawa terus Tanya you beli baju ni kat mana? Nak tengok tag? (what the hell sampai kena selak tag??)

Kalau kawan tu macam refuse nak tunjuk turun surau terus cari geng and cerita I saja je nak Tanya dia beli kat mana and nak la tengok tag baju tu betul ke tipu..pastu tak kasi tunjuk plak.

Seriously lady? Sampai begitu skali kan sikap manusia.

These days

I learned

Only people yang tahap poyoness overload je yang ada sikap ni

Yang tak pernah keluar kepompong

Yang duduk dalam takuk sama tiap tiap tahun

Yang rasa dia dia UP dari orang lain because I got money and you’re not

Please ladies

Please jangan fikir sebab u ol kerja sana and u ol la yang paling diva kaya semua masing masing
That's just SO LAME

Kalau takat simpan beg telekung guna handbag guess pun dah jadi tabloid aku simpan telekung dalam beg burberry ada aku kecah tak? Please people~

Dulu statement tak boleh blah “I siap yang gatal kulit kalau pakai baju seluar jenama lain”

Anak aku selipar zara hari2 dia pakai. Leggings jeans zara aku bagi pakai baju basahan. Burberry pon anak aku pakai. Dah kalau dia kena pakai baju baby kiko ke tak pernah pulak anak aku kena alahan kulit gatal? Statement you ol sungguh meloyakan.

 Itu bila orang kata you ol peghak you ol marah.

Tapi hakikat nya memang u ol is peghak.

Sorilah jika terasa kan. Siapa suruh kau kau stalker baca? Pastu pegi sebar satu dunia. Sebarlah. Blaja cermin muka jap pagi Jumaat ni.
19092014

Wednesday, September 17, 2014

# new


New word discover last night!

Ammi Wan and Paksu baru balik dari Jusco membeli groceries

Ammi singgah Char Kuew Tiow Pulau Mutiara

Beli Char Kuew Tiow

And so..bila dah sampai rumah kami masing masing buka makanan masing masing dan makan di dapur

I had tapau my milo too

And I put it in a bottle

I ask Paksu Sophie ambilkan straw nak bagi Irdina Sofiya ni minum milo la

She sip it first and once the straw given she use the straw and sedut air

She did it 2 to 3 times and after that she’s not drinking the milo.

She plays with that milo

But what I realize is she said this masa kacau air milo

“Let’s STIR…STIR…”

Yes. Sophie just said stir. And Wan Tanya apa sophie cakap tadi? STIR? Apa tu? Wan tak tau ni. Cemana eja?

Ammi: It’s STIR mak.. S T I R

Wan : kacau? Oh dia cakap mari kacau air milo? Pandai lah cucu wan!

Cucu wan mmg bijak pun, inshaaAllah. Hehehhe

Sophie ulang projek dia sampai milo kena amik dengan Ammi sebab menyebabkan kebanjiran di baju.

“Stir…Stir…let’s stir..stir”

 :D

18092014

 

 

Tuesday, September 16, 2014

# wonderful


What a wonderful world…

Scene 1

Ammi : Sophie…come on now quick. We need to take shower..dah malam

Sophie pegang munchys tengah kunyah tak habis habis

Ammi : Sophie..finish the cookies now, cepat sikit we need to take shower ni..

Sophie makan lagi tapi dah bulin dah, dah masuk dalam bilik air.

Ammi : Sophie, can you give me your cookies please?

Sophie : No..

Ammi : okay, finish it now.

Sophie : sabar laaaah

Ammi: what?

Sophie : sabar…

Paksu Sophie : hahaha Sophie just said “sabar lah” along.

Ammi : yes she did :D

 

Scene 2

Ammi breakfast nasi lemak and Paksu makan nasi berlauk

Ammi : Sophie let’s breakfast

Sophie: eat eat eat

Ammi : do you want milo?

Sophie : Tanak~

Ammi : em??

Sophie : no. tanak.

Paksu : hahahah along she just said “tanak” haha

Ammi : yes she did! :D
 
 
Scene 3
 
Wan : Sophie...pukul brapa dah ni? sleep now.
 
Sophie : sleep? Nonono
 
Wan : apa NO? tido lah..dah malam
 
Sophie : Tido?
 
Wan : YES. Tido. Sleep.
 
Sophie : oooh? Tido? Tidooooo Tidoooo
 
and she sleep!
 
I love you baby!
 
 
See ya!
17092014

Sunday, September 7, 2014

# nausea

sekarang ni aku rasa aku dah macam pelakon cerita what to expect when you are expecting
boleh tak nak cakap camtu?
 
I need a spa
I need a facial
I need a manicure pedicure
I need a good food but I cant have those
any idea how can I get a good food?
because I really need food to eat T-T
I have no crave towards anything
I am just looking for food that is comfortable to eat
say bye bye to chocolate food base
say bye bye to bread
say bye bye to rice
say bye bye to gravy food
seriously..
I have no idea what is the thing that can makes me feel better :(
I hate perfume
I hate combing my hair
I hate the growing pimples at belakang badan
I hate the pimples that coming to my forehead
I don't like tea
I don't like coffee
I don't eat chicken
I don't eat fried food
I cant take western food
I cant eat steak my goodness I miss steak but I cant have some
I cant eat pizza
I cant eat spaghetti
I can stand cheese
I cant stand fueling
and I can type but  I cant read now.
 
I love you baby
YES..
Ammi love you.

# celcom


You know what

Harini aku nak cakap

I HATE CELCOM

This is driving me mad

And I am going to change you very soon

Like this soon!

Perkihdmatan celcom nowadays sangat lah mengecewakan

Even I am paying more than rm150 per month tetapi  I can say ia sangat mengecewakan

Rumah aku kat Taman Sekamat pon kau boleh tak de coverage

Nasib baik aku ada wifi tapi kalau kawan kawan nak call tak ke susah?

Husband nak call pon susah

Kau memang mintak kena terminate.

Aku rasa perkihdmatan maxis is the best sekarang

Dengan roaming pun flat rate rasanya

Korang bayangkan laaa kan

Aku yang duduk dekat bangunan exxon ni boleh tak dapat mobile data

Simcard yang gila atau phone aku yang mintak kena buang?

Tapi sebab aku dah buat check up dekat TM pon mobile data quality macam harem

Oklah this is it.

I had this enough.

I am changing my line.

Will let kawan kawan knows my new number very soon.

Bye! 
8092014 

Tuesday, September 2, 2014

# 3




Harini birthday anak dara saya
Lahir 3.9.2011 pada pukul 830 malam melalui caesarean
Berat 3.37kg
Nama di beri : Irdina Sofiya binti Mohd Shahrill
Sesungguhnya nak melahirkan Sofiya adalah satu ujian besar Tuhan bagi pada aku..tapi indahnya kehidupan ada Sofiya hanya Tuhan saja yang tahu J
Ammi bersyukur ammi ada Sofiya.
Jadi anak baik, anak solehah.
Ingat selalu..ayah dan ammi sayang Sophie selalu.
Happy birthday to my lovely daughter, you have turned 3 years older sayang!


 
 
 
 

Monday, September 1, 2014

# talk

sayang..
 
yes
 
I have something to say
 
yes
 
I am thinking of quitting
 
ok..can I know why?
 
things are just not been good in here anymore
 
in what sense?
 
management
insurance coverage.. I'm still waiting for our medical card
they seems silence after I started asking few months ago
once said they are working on the card to arrived in Dubai
once said no news yet
I am quite disappointed  I must say
I wish we could go to kpj under this coverage even I can pay that myself but what is it worth it when they don't even cover anything for us?
salary
it seems nowhere as for now
I've been here for 1 year and half
no one start asking and discussing about my salary increment
 
I understand that sayang. it's okay. we can work on that.
 
(silence)
 
so..when shall we start selling your cv? :)
 
not yet..just wait until I am home for this trip and we can discuss this again. can we?
 
sure thing :)
just make sure you'll be with me in the labor room.
 
I'm not going anywhere until you do..inshaaAllah.
 
I love you
 
I love you more..
 
2.9.2014