Wednesday, January 8, 2014

#kashmir

Mira : Abg..tahun ni kita simpan duit pergi Kashmir nak?
Her husband : Kashmir? Dah kenapa? Dah takde tempat lain ke mira nak pergi? Nak pergi Kashmir pulak ni?
Mira:  ala saja lah.. did you know? Kashmir is very beautiful tau. Dia ada salji..huhu
Her husband : habis? Kashmir aje la ada salji? London takde salji? New Zealand takde salji?
Mira: alaa, kalau kita pergi Kashmir..nak makan pun senang sebab sana ramai orang Islam tau abg,
Her husband : how do you suddenly know sana ramai Islam pulak?
Mira: I know lah. Just know. Don’t ask how.
Her husband : iyelah senang lah mira nak makan capati kan?
Mira: eh ikut suka la nak makan capati ke roti ke macam macam ada like I know so don’t ask me how I know.
Her husband : ala sebenarnya abg tahu….
Mira : what do you know?
Her husband : sebenarnya mira nak jumpa sedara mara dekat sana kannnn
Mira : ehhh over tau. Mira dah cakap mana nak pergi. Kalau tanak pergi sudah. Mira pergi dengan Angah nanti.
Her husband : ha iyelah..ikut lah. Boleh je abg tak kisah.
*over tau dia ni..over. aku ajak pergi Kashmir dia cakap sebab aku nak jumpa sedara mara.
Mira : wait wait. what about cape town? Honeymoon in Cape Town….
Her husband : why not we plan going places yang kita tau where and where to go…
Mira: like where?
Her husband : kita buat map lah trace sama sama mana kita dah sampai. Jadi nak mula dari jauh ke dekat ke ikut suka mira lah, ok tak?
Mira : errrrr, this isn’t a honeymoon babe.. T-T
Her husband : eh oklah tu..nanti banyak tempat boleh singgah potpetpotpet

Apa apa lah kan. Nanti nak jalan jalan kita cerita lagi. Goodnight ladies!