Tuesday, January 21, 2014

# 22 Jan 2014

rasa macam tahun baru lagi rupanya nak habis January dah. harini dapat tulis sikit je la tak sempat aku nak membebel ni..

there you go

..minggu lepas aku dah ke satu company untuk interview. hari yang sama dapat invitation untuk ke final round. tapi lepas ke final round keputusan tak keluar pada hari yang sama. more to say they keep their option open lagi sampai habis raya cina. recruiter kata akan reveal siapa yang dapat job tu lepas raya cina (2 weeks from now) sama sama lah kita nantikan siapakah yang bertuah for that post. aku meletakkan diri sebagai lucky number 31. sebab aku merupakan candidate yang ke 31 dalam interview ni. 

6.1 - nomination name for the post
16.1 - call up first round
20.1 - call up for final round
x.2 - result

..tadi dapat call pula dari company lain. di Jelutong Shah Alam lokasi. ini meet up on next monday. kena tulis juga nak sendiri ingat rentetan cerita pegi mana dan mana sepanjang bulan 1 dan 2 akan datang ni,

..masa orang yang suh aku pegi interview ni call tadi aku tengah sibuk kejar sophie suh pakai pampers. dah bila kau call tanya tanya macam nak sembang ada masa ke? ofcoz la aku ingat kau nak jual insurance ke apa tadi. aku tanya la siapa ni? aku tgh pakai pampers anak. baru la dia cakap saya call dari xxx. oh my goodness! malu aku ok malu. tapi lantak la selamber je masa dia call balik tu aku minta maaf siap siap. he said thats ok. 

27.1 - call up 

..setel sembang sembang aku pun tergerak hati nak check siapakah orang yang call aku dengan cool sambil cakap takpelah i call u after 5 minutes, pakai kan baju anak dulu. it was actually a GM for the company. cool enough you bro! thank you for calling me back! :D

..smalam adik ipar aku dah admitted Hospital Kota Bharu. sebab dia diabetis so kena la masuk wad awal. kena induce la rasanya tu. aku tak dapat pergi tengok sebab angah takde cuti. yasir mengajar. jadi aku pos emak je pegi dulu. tadi mak dah pegi aku book kan tiket firefly. kejap lagi sampai la emak ke Kota Bharu.

..and now it is only me and sophie in this house, seriously aku tak tau apa nak buat sebab kalau bergerak je jauh sikit sophie akan menjerit. so duduk jela teman anak depan tv. agak agak dia tido jap lagi baru buat keje.

..itu saja la apdet for now. hal rumah belom dapat apdet apa apa lagi. perhaps start bulan 2 ni banyak la apdet sebab bos besar dah balik. shopping trip juga bermula bila bos dah balik rumah :D :D 

..aku belom beli ikan. aquarium pon belum cuci. plan nya nak start isi ikan balik. sophie ralik tengok fish fish fish!

..happy working everyone!