Thursday, January 23, 2014

# nama

Nephew kita tu dah ada nama dah :)

hari ni emak hantar gambar dia bukak mata pulak. celik dah dia.

semalam muka lain sebab baru keluar dari air kan. kembang semangkuk anak mak long

harini dah lain muka dah.

dah muka hero.

introducing.....

Muhammad Ammar Nazran bin Nasrul Asyraf

picture taken from my ig

pagi pagi dia dah buat muka kerut dah, dah fikir apa plan nak buat ke pagi ni? hehehe

maklong call you Ammar okay.

nanti maklong datang sana bawak mainan kereta vroom vroom




# syabas

rumah aku harini tak ade air. dengan situasi hanya aku je ada dalam rumah ni dengan anak nak di uruskan. nak mandikan anak. nak cuci berak anak. nak cuci pinggan. nak cuci baju. nak mandi diri sendiri. dengan sakit perut senggugut dan air takde. masa ini adalah masa aku sangat perlukan air dengan banyak mencuci itu dan ini. 

bila call syabas katanya taman ni takde gangguan air. bukak meter depan rumah ni memang air takde cemana ke kau kata takde masalah gangguan air ni? ada tunggakan air ke rumah aku? kau kata takde juga.

rasa nak balik tanjung malim pon ada. atau pergi rumah angah je la petang nanti.

rimas lah, eeeeeeeeeeeeeeeeeeee

# 10 Awesome Vinegar Life Hacks you should know

Hello ladies! Salam Jumaat.

pagi tadi my husband did share me this video and I find it useful for us the housewife and working mom as well. ia berkenaan Vinegar. I have this apple cider masa mula masuk rumah sini but I end up melanting nya ke dalam tong sampah. dah ku sangka kan takde gunanya. rupanya nak segarkan bunga pun boleh I tell you. Lepas ni boleh beli lah kalau nak shopping groceries. Bulan 2 kami nak jalan jalan cameron boleh la beli rose kan pastu pasu kan dalam air vinegar, ha lama sikit feeling feeling bunga dalam rumah. 

for those who have no idea what is vinegar and what brand to buy. perhaps you ladies boleh beli aje brand ni sebab brand ni memang senang nak jumpa dekat mana mana mall.



yang di atas tu ialah apple cider vinegar..ni aku penah dengar cite apple cider orang minum untuk kuruskan badan juga. tapi tak tahu la betul ke tak. dan picture below is the white vinegar. 

ada 1 video aku nak kongsikan sama sama untuk reference cemana nak guna dua vinegar di atas. 

happy watching!