Friday, January 24, 2014

# sigh

ever since emak left to Kota Bharu, I find myself is very out of hand. Afzal everyday leave to school and balik super lambat. Including Saturday. so all of my time at the house memang ada hanya aku dan sophie. I have to admit today that.. it is stressful and confusing.

kenapa aku cakap macam ni? 
bukan sebab aku letih jaga anak...
bukan sebab aku tak cukup tidur ke apa.

cuma aku fail bab pengurusan masa 

bayang kan apa yang jadi sekarang dalam rumah ni

bila aku nak menyapu anak sibuk nak main penyapu
bila aku nak mencuci pinggan sibuk la sophie nak main air sama

how can clean up my house like this! 

nak mencuci baju there's another drama

jadi bila jadi macam ni I guess you can imagine when is my time doing cooking then,

I don't have time to cook!

even taking shower T______T

sebab asal masuk toilet sophie akan menangis sekuat hati macam ammi dia kena pam masuk terus lubang jamban.

I am confuse

How to teach my daughter to let her understand that me (mommy) need to do the household chores

If I don't have helper 

then I guess my house will be kapal terbalik 

Oh God...