Wednesday, January 29, 2014

# pospond

iya
result company pegi isnin tu di tunda selepas CNY
oh berdebar
mana mana lah janji ada satu lekat pun jadi
aku suka je dua dua pon
inshaa Allah...
Am I that lucky number 31 OR Lucky number 2?

Assalamualaikum Nurul,
The result is postpone to after CNY. 
Best Regards,

Wassalam & regards.
Soffian Affendy,
Orogenic Geologging Sdn Bhd

semalam Teagan from Leap 29 ada call 
nak hantar profile ke company lain pula 
thank you Teagan
harap harap mereka jatuh cinta dengan profile kerja saya
bukan dengan saya lah for sure hahaha
tadi ada job opening in Perth tau
macam best ajeeee

# CNY

ramai yang dah start cuti
kawan kawan pun tak kelihatan di skype harini
selamat bercuti you all
I hari hari bercuti la ni so cuti umum apa pun excitement nya sama hari hari lol
cuti panjang ni la masa angah,suami angah,emak dan afzal akan ke Kelantan jumpa Ammar
and I couldn't make it T-T
because my husband will be home this Friday
ia macam satu perasaan yang perlu di korbankan untuk jumpa di kecil tu
tapi in return tak dapat join family pergi Kelantan
aku dan suami akan pergi kemudian
checking on that little hero :)
Happy Holiday and Happy Chinese New Year! 

# habbatussauda

I am sure almost all of you ladies know about Habbatussauda kan
I knew this Minsyam product since 2012
Masa tu pergi makan dekat JM Baryani dekat Tesco Ampang
masa nak bayar kat kaunter tu ada jual kapsul and minyak rambut ni
masa mula mula beli dulu aku makan kapsul Olive Oil Minsyam ni
tapi biasa lah..
makan tak konsisten mana
masa aku jalan tesco aje aku beli buat stok
kalau tak jalan tesco tak de la membeli
maka aku tak boleh nak kasi review pasal Oilve Oil Minsyam
minyak rambut olive oil pun aku ada beli jugak
ada pakai jugak
tapi di sebabkan aku ni pakai tudung dan minyak olive ni sangat berminyak
aku tak boleh pakai masa hari kerja
kena pakai masa weekend
and...susah nak jumpa masa weekend tu sebab bila weekend kita lagi banyak kerja nak buat dengan rambut kita
masa weekend la nak syampoo wangi wangi
masa weekend lah nak pakai conditioner dan mask rambut pun
mesti la suka kan rambut wangi
tapi once kau pakai oilve oil ni pada rambut - bau rambut yang wangi tu akan hilang serta merta dan kau kena tahan la bau olive oil atas kepala
bila aku rasa aku tak de masa nak pakai oilve oil ni 
aku bagi sophie pakai
but I end up not loving the smell of her hair sebab aku lagi suka Johnson baby shampoo dia pakai
dah bila rambut dia kering dia lalu depan aku pun boleh bau lagi rambut si sayang aku tu
tapi bila dia di pakai oilve oil ni rambut dia akan macam basah la sampai petang pun
jadi akhirnya aku pakai olive oil ni untuk kulit tangan dan kaki
pakai masa rajin in a way haha
sekarang ni aku mula amalkan habbatussauda pula
kapsul habbatussauda minsyam
ini dah hari ke 4 la aku makan setelah makan hari hari
hari pertama makan aku tak boleh stand bau yang keluar masa aku sendawa 
totally bau habbatussauda tu keluar sampai ke hidung penuh bau
kena la bertahan kan nak sihat katakan
memang tiap kali aku sendawa pun aku akan cekal je la tahan bau ubat for few minutes
ini dah hari ke 4 
emak makan kapsul ni selalu kata mak akan panas badan berpeluh dalam aircond
tapi awat aku makan sama je sejuk sejuk kaki tangan aku ni?
belom serasi dalam darah mungkin
harap harap menjadilah kan
nanti aku kongsi cerita pasal jamu pula
apa yang aku makan untuk jamu hari hari
harap harap korang tak pingsan haha
till then- jumpa lagi!

taken from my phone gallery

# mydate

tengah sibuk nak kemas kemas buku dalam bilik tidur, tiba tiba jumpa pelekat pelekat hebat ni..
mula mula aku nak buang dah tadi dah ready dah nak campak plastik
pastu terfikir..
why not if I arrange satu satu benda ni.
and suprisinglyyy
semua pelekat pelekat tu complete je
ni bukan aku punya
aku tak tau sapa punya
kalau bukan aku punya tapi ada dalam bilik tidur aku maknanya takde orang lain lah 
ni mesti hakmilik suami
so sebab dia punya I pakai lah
cabut semua freezer magnet depan peti ais tu pastu lekat semua benda ni
mana aku letak semua freezer magnet aku? 
haaaa kan freezer ada banyak je side 
letak la mana mana janji bukan di depan.
this is what I found

taken from my ig 

ahaa 
alang alang dah susun ala ala calendar ni
I marked my date
why 31st Jan?
because that is the date my date shall be home
oooooh melting sekali lagi




# cerita langsir

haritu kan aku ada letak curtain bilik tidur untuk di make over kan? 

yes

ia sudah siap ni

hehehe

I paste it in my ig and now I paste it in my blog.

mula kita gunting lah langsir ni ikut ukuran yang emak kasi tu


pastu kita jahit la 

mak kata langsir ni langsir paling senang di dunia

bagi aku paling senang pun kalau aku tak reti jahit tetap paling susah di dunia okay

yang ni hasil yang dah siap


taken from my ig

anyway itu tak berapa proper sebab aku tak de paku nak lekat kain untuk sangkut si kain merah jarang ni. nanti suami balik kita akan paku tepi tu dua dua.

mungkin dari jauh tak nampak material kain ni kan

it is not actually a plain curtain

ia macam guni

taken from my phone gallery 

a bit close up..baru nampak material nya.
 
mungkin mata orang tak sama kan citarasa 

tapi bagi aku lah..aku suka combination yang aku pilih ni hihi

and so...tadi mula nak pasang cadar and it end up cadar aku tak muat!

sebab aku lupa..masa beli katil dan tilam ni..siap owner kedai dah cakap..size Queen tilam ni extra 10cm than the standard Queen bed, 

sedih lah kan

kena lah keluar cari cadar sama warna tapi beli size king pulak. 

kena la semangat ni

suami lagi 2 hari nak balik ni

I is excited!!