Thursday, January 30, 2014

# delay

tadi dapat whats app suami kata release letter tak keluar lagi
maka nya secara automatik flight tiket kena tukar
release letter akan dapat hari Ahad dan flight ticket di tukar ke hari Ahad
my yayang will be home by Monday morning
in the meantime...
my plan to Kelantan is happening 
it will be tomorrow :)
tomorrow
maklong akan jumpa Ammar
and maklong bought you some goodies 


these are the goodies


taken from my phone gallery

and maklong shall buy you more time by time
masa habis membeli dekat jusco aku rushing ke Metropoint Kajang
sebab kat sana ada jual cadar plain 
ternampak masa 3 4 kali makan dekat secret recipe dalam metropoint tu
sekali malam ni bukan rezeki aku la
booth cadar sale tu dah tutup
totally sealed and closed sudah
and now I don't know where to buy plain bed sheet
perhaps boleh jumpa cadar plain ni masa on the way to Kelantan ke kan
even husband already provided me with angpau untuk shopping
sadly he can't make it rupanya untuk sampai rumah on time
I will keep that angpau money and shopping with you
thank you love.

taken from ig afzal 

ooh ooh sebelum terlupa
tadi masa singgah metropoint gara gara kecewa tak dapat beli cadar
singgah sebentar ke burger king
pertama kali la aku jumpa set burger paling murah in town
set di bawah cuma RM6.30
beli sundae caramel satu 
3 set burger di bawah 
total hanyalah RM 21.10
memang beraya cina hihi
till then
semoga berkongsi cerita lagi kita esok esok
see ya!

# make over

seperti yang aku plan dengan husband, kami akan membuat make over pada beberapa buah bilik untuk di jadikan bilik tidur tetamu dan bilik pakaian. 
kalini aku cuma nak kongsi plan aku cemana untuk buat guest room tu.
masa suami dekat Erbil, aku dekat Malaysia tengah goyang kaki tak keje ni..
kami ada berbincang tentang konsep guest room yang aku nak buat
initially
I want my guest room to be look like this.

taken from blog home deco ideas
when the first time I saw these room concept,
I am totally in love
suka warna gelap dan frame gambar yang boleh susun macam tu
simple aje
tapi we come across a few issue yang membuatkan aku berubah fikiran
warna dinding bilik ni
my guest room konsep warna nya ialah kelabu. 
Oyster Grey
and this room dinding nya warna biru gelap (kot)
jadi aku berubah fikiran
lampu yang di gunakan boleh kita cari and tak ada masalah cuma design ni akan di olah sikit

kemudian aku browse a few room concept and I heart this pula
because I think..konsep ini lebih close dengan warna guest room kami

taken from Kim Dti blog

I heart this concept sebab warna bilik ni dah sama dengan warna bilik kami
lampu pun tak ada masalah nak cari
samada boleh cari yang macam gambar di atas atau kita cari chandelier macam ni 
satu masalah timbul
katil ni
katil ni ada jual dekat ikea last year
this year dah tak restock
memang tak boleh la nak jadi sama kalau nak buat konsep ni
tapi tak apa
janji kita cari katil yang frame tetap warna putih
tak sama tapi lebih kurang pun dah cukup puas hati kan?
for now..
nothing yet been done for this room
sebab belom sempat nak cat
bilik ni merupakan bilik terakhir untuk di cat di bilik atas
dressing room dah siap cat 
tinggal nak pasang cabinet baju la sepenuh penuh bilik tu
we will start designing the guest room starting Feb 
dah siap nanti I shall post the combination of both picture above
till then 
see ya!