Wednesday, March 12, 2014

# alahai JT

dah berapa kali tah dengar lagu JT yang ni
sedap jugak lagu nye. 
korang dengar lah pulak



# stairs

Hello ladies!!
Masya Allah..naik berhabuk blog aku
kekonon nya nak update entry banyak banyak la last week kan
memang kata kata ku di capati hihi
well minggu lepas adalah minggu yang pack
minggu ni pulak pack jugak sebab ada training whole week
isnin sampai jumaat
isnin depan aku kena post dah ke Hess
jadi persiapan yang tak berapa nak siap ni kena di pukul habis habisan lah
nanti takde lah terkebil mana kalau expat tanya eh you need to help me 
hmmm gamba kitchen dah ada tapi kena edit lah sebab saiz gambar gambar nya agak besar lah
tapi ni aku nak share gambar project kami this week a day before husband flying to work.
minggu ni kami ada buat sikit renovation untuk hall atas
initial design untuk hall atas ialah nak jadi kan hall atas ni ala ala tengok movie 
jadi cat yang kami pilih mmg biru pekat
lampu studio kami pakai untuk hall tengok tv ni
since hall atas belum start buat kabinet dan lampu+potret etc
aku hanya akan update full review hall atas ni once suami dah balik
sebab bila dia balik baru lah tukang tukang ni boleh masuk rumah dan mulakan project
as for yesterday..kami buat renovation untuk siling tangga dan siling hall tv kat atas
ada gambar yang aku share dekat ig
aku share balik kat sini lah
gambar before and after
honestly banyak benda kena beli untuk hall atas ni
sofa pun kena ganti lain
selebihnya biarlah aku cerita bila benda dah 99% complete
cerita sekarang pun gambar nak review takde pun tak sedap jugak kan



buat masa ni..inilah renovation yang dah siap di buat untuk kawasan tangga
bagaimana pun ada satu benda yang kena tukang buat lepas husband balik iaitu dia kena keluarkan balik wire tepi dinding aku ni
sebenarnya ada wire nak pasang lampu kat situ
tapi si tukang ni pegi simen dan skim jadi rata jela dinding aku ni..menutupi wire yang sepatutnya kena keluarkan.
plan kami nak letak gamba 3 serangkai dekat dinding ni
atas gambar 3 serangkai tu pulak mesti lah ada lampu yang menyuluh ke arah gambar gambar yang kami nak letak tu 
baru la ummph! 
tukang akan datang masa nak buat wiring lampu studio kat hall atas ni 
jadi tak de masalah la kalau dia dah siap cat pun sekarang
nanti dia sendiri kena bukak balik dan cat semula hehe
oklah ladies
aku dah mengantuk dah ni
tadi makan mozarella baked fish sampai nak melekat dah kelopak mata
till we meet again.
tata!