Sunday, March 16, 2014

# pusing

kepala aku dah pusing pusing dari malam tadi
benda ni dah jadi 2 kali
last week hari Khamis
and second time is last night
and now...
headache aku tak mau hilang
oh God what is happening :(
menurut mak ada 3 possibilities ajo
1. I might pregnant
2. my bp is either low or high
3. I need a spectacles
 
for item no.1 I already did a test this afternoon
hasil -ve
 
sekejap lagi I shall see the doctor
and we will see how is my BP reading
 
seriously..
kepala aku sakit sangat ni...
 

# weekend

weekend
nama pun weekend
weekend adalah masa untuk kita merehat diri
lepak di rumah with no plan 
no plan pergi mana mana maksudnya
plan dalam rumah siap tersusun rapi pada weekend
sebab weekend adalah masa untuk emak emak seperti aku menyelesaikan household chores

memang tak banyak plan weekend yang baru nak habis dua hari ni.
semalam (sabtu)
bangun pagi tak masak breakfast 
keluar singgah kedai akak roti canai membeli nasi lemak mini 
tengah hari sempat masak untuk lunch
sotong sambal + ikan goreng belada + bendi rebus cicah sambal belacan
gamba makanan belum sedia nak letak sebab lupa sebenarnya
tengah sakan masak baru perasan beras aku habis rupanya
satu hal keluar cari beras pulak
bila dah siap masak tak ada masanya nak snap gambar ke apa
sebelum masak lunch semalam aku kena menyapu rumah yang super luas ini
berpeluh lah di buatnya
malam makan saja apa yang ada.

Ahad (hari ini)
bangun bangun sempat dan semangat masak kuew tiow goreng.


tengah hari kena keluar cari barang nak masak untuk isnin-jumaat
jadi makan di luar
makan di old town white coffee di one shamelin

photo di ambil dari handphone afzal

dan ini
foto anak dara.
sibuk tengok ikan keli dalam tlc
sibuk minum choc fudge dia dekat old town white coffee

malam ni tak masak apa apa lagi
sebab aku ada homework lagi kena siapkan sebelum esok pagi

nahhhhh..ni la homework nya.


oh Tuhan...
pakaian satu minggu kena selesaikan lipat dan sangkut buat kelopak mata aku nak melekat je sekarang ni..