Tuesday, April 15, 2014

# merajuk

Day 1 (Monday)

walking passed my cubicle 
Hey good morning!
(good morning) 
been busy? 
(like you can see what am I doing now?)
ok ok go ahead..will see you after I'm done with the evaluation
(ok....)

went out from meeting room and stop by at my cubicle
U ni busy je I nampak ni
(boleh la, tengah ada keje sikit, why?)
nothing..saja je tanya you. sebab nampak u busy je
(aah)
OKlah, I nak balik Petrofac ni
(okay)
Ok? *angkat kening*
(Iyelah Oklah balik la..)
Itu je? *angkat kening*
(iyelah kenapa nya?)
OK la OK la. Jumpa esok
(iyeee)
I balik duluuuuu
(iyeee)

Day 2 (Tuesday)
Walking passed to my cubicle and sitting back at desk 
So...how are you today?
(good thank you)

one friend drop by and asking him to go to the meeting room "eh let's go" 

jap jap jap aku nak jumpa gf.
(muka berkerut)
kawan tinggalkan dia kat meja aku

so...how's thing's today?
(okay doing good)
he come close to my desk and ask 
"so cemana keje u ni? cuba you cerita sikit, I nak tau jugak sebab I yang buat evaluation project project yang you buat ni"
(ehmm ni la yang u nampak ni as it is lah, hess beli application pdgm and I datang sini untuk support user Hess yang ada masalah nak guna application ni)

oooowh 
ok.... 
eh..
(what?)
Is this your wedding ring? *tunjuk jari aku*
(NO)
Where is your wedding ring?
(I don't wear it)
WHY??
(because I don't think I want to)
Show me the wedding ring.. I want to see it
(I tak bawak lah)
kenapa you tak bawak?
(sebab I tak pakai buat apa I bawak)
Why again? memang u serious tak pakai wedding ring you.
(iyelah why lah?)
WHY again?? This is getting serious. I smell something fishy~~
(there is nothing fishy pun, I don't put on my wedding ring to work, tu aje lah)

hmmmmm nanti you kena pakai cincin yang lebih banyak corak and design..
yang ada diamond sebiji atas cincin ke..
baru lah cantik. 
this ring is too simple for your finger. simple sangat lah.
(why on earth would you care if I want to wear this type of ring? 
I buy this myself pon,
bukan I suruh orang beli,
 bila I beli makna nya I suka design yang I pakai ni. 
SIMPLE,TAK TERSANGKUT dekat baju pakai cincin plain macam ni)
so you beli la cincin yang you pakai ni?
(aah, I beli I pilih)
I can buy you ring that is wayyyy beautiful and better than this :)
(muka ku petak-kilat-guruh sabung menyabung-mata aku nak hujan)
Jangan la marah I...
I cakap je. 
but I can buy you a better ring and you will put it on everyday and everytime.
(I don't need anything from you :[, I just want to be alone,will you leave now?)
Oklah I minta maaf..
I takde niat nak cakap apa apa and sedihkan u..
jangan nangis ok. 
( I tak nangis laaaah)
Kalau tak nangis esok kita pegi lunch. 
(I tanak)
Then kalau tanak cemana I nak belanja u?
(I tanakkkkkk T-T)
OKla OKla..esok la kita cakap lagi. tapi sebelum I balik I minta maaf okay. I am sorry

and you leave.

tiba tiba Farah jiran sebelah pusing kerusi dia dan kata...
" I ingatkan dia main main cakap u gf dia, I rasa betul lah..u memang gf dia eh? gf lama ke ni? 
Shhhhit* memang tak lah. mana ada wey.

kau niiii
kau tau tak aku merajuk dengan statement kau?
itu cincin aku 
sukati aku lah nak pakai cincin mana aku nak
bedebah la kau ni
sedih aku tauuuuu sedih! T-T
aku buat buta je esok kau datang singgah meja aku
sobs..