Saturday, April 19, 2014

# kebiasaan

had a conversation with emak last night

emak kata dia dah mula boring asyik tengok handphone je

pastu spend masa dekat facebook

dok tengok post post status anak anak saudara 

tengok post status anak sendiri (hahaha)

lepas tu kalau baca sinar harian tu oklah takde la membuang masa mana

lepas tu emak sentuh bab instagram pula

bosan sebab just a collection picture of people and people

okay la 

I have my own opinion pasal benda ni

bagi aku melayan handphone ni umpama melayan kereta

sebab masa mula mula kau beli kereta

satu malaysia kau rasa kau nak bawak

tapi lama lama kau datang la rasa "malas" tu

macam tu jugak la handphone

kita akan guna bila masa perlu je

jalan jalan tengok status kawan kawan tu pun kadang kadang je

dulu aku suka update status dekat facebook

tapi aku realize that satu dunia duk baca status aku dan komen belakang (especially in law yang suka belagak ustajah) 

so oklah aku stop posting any

kadang tu aku update status aku ngantuk pon kena sound juga 

tu yang aku tak paham betapa kakisebok nya manusia yang nak jadi friend aku dalam fb tapi dok nasihat aku "jangan update status gini gini" WTH?>

lebih baik kau keje dengan fb pastu kau filter status fb aku (hahahaha)

disebabkan terkekangnya fb ni aku rasa tak best haha

aku jalan masuk twitter dan aku cakap apa aje aku nak setiap masa

kadang boring aku takdela tulis apa apa

kadang rajin update aku berjela

dah nama benda tu twitter 

so siapa yang bajet tak suka apdet twit jangan mengada join twitter pastu jadi ustajah nasihat aku jangan update twit selalu (bole-bram---)

oh jauh cerita dah rupanya hahaha

cakap pasal boring boring handphone pun aku tengah misi nak cari phone lain.

dua pulak kena ganti tu,

sebab phone opis kasi ni aku tak reti pakai sangat 

dah nama bb. mmg aku tak pandai sangat.

jadi nak tukar smart phone lain la yang saiz kecil dan senang nak bawak merata dalam hess.

handphone personal pon perlu nafas baru lah. napas epal ke. haha

oklah ladies.

happy sunday uols!