Thursday, September 18, 2014

# old days vs these days


Old days

#coach #Tiffany&Co #pandora #Zara #dermalogica #longchamp #ariyani #hajaba

Tu nama nama branded yang selalu kedengaran kat telinga aku setiap kali diva masuk opis. Sebab dia hanya pakai baju jenama zara - handbag coach – tudung ariyani

Masa ni aku di Uzma..duit takde. Baru kerja. Kalau geng datang tenggek depan meja cerita beli tu beli ni buat buat tak dengar je. Nampak je depa jelling jelling kita. I know I am nothing.

Biarpun mereka ni takde kawan tapi mereka ada geng mereka sendiri. Big line managers and CEO.

“I don’t wear stuff that is not branded” that’s is just so not me

Masuk surau Nampak kawan kawan macam pakai baju lawa terus Tanya you beli baju ni kat mana? Nak tengok tag? (what the hell sampai kena selak tag??)

Kalau kawan tu macam refuse nak tunjuk turun surau terus cari geng and cerita I saja je nak Tanya dia beli kat mana and nak la tengok tag baju tu betul ke tipu..pastu tak kasi tunjuk plak.

Seriously lady? Sampai begitu skali kan sikap manusia.

These days

I learned

Only people yang tahap poyoness overload je yang ada sikap ni

Yang tak pernah keluar kepompong

Yang duduk dalam takuk sama tiap tiap tahun

Yang rasa dia dia UP dari orang lain because I got money and you’re not

Please ladies

Please jangan fikir sebab u ol kerja sana and u ol la yang paling diva kaya semua masing masing
That's just SO LAME

Kalau takat simpan beg telekung guna handbag guess pun dah jadi tabloid aku simpan telekung dalam beg burberry ada aku kecah tak? Please people~

Dulu statement tak boleh blah “I siap yang gatal kulit kalau pakai baju seluar jenama lain”

Anak aku selipar zara hari2 dia pakai. Leggings jeans zara aku bagi pakai baju basahan. Burberry pon anak aku pakai. Dah kalau dia kena pakai baju baby kiko ke tak pernah pulak anak aku kena alahan kulit gatal? Statement you ol sungguh meloyakan.

 Itu bila orang kata you ol peghak you ol marah.

Tapi hakikat nya memang u ol is peghak.

Sorilah jika terasa kan. Siapa suruh kau kau stalker baca? Pastu pegi sebar satu dunia. Sebarlah. Blaja cermin muka jap pagi Jumaat ni.
19092014