Tuesday, January 6, 2015

# masak

angan angan orang sakit tekak tinggi harini
 
nak masak sup sayur dengan ikan percik
 
menjadi ke ikan percik aku jap lagi tu?
 
nanti aku apdet
 
kalau jadi takde la malu nak post kat ig
 
kang kena kutuk je ikan percik tak jadi LOL

# WFH

baru perasan rupanya entry bulan 12 langsung takde hahaha

so aku tak wish pun kawan kawan Happy New year 2015

semalam dapat gamba comel dari Onn

it mentioned that babies 1985 will be celebrating their 30th birthday this year

:D

aku pun masuk dalam group 3 series lah tahun ni

semalam masa orang Tanya umo akak brapa

oh yakin je cakap akak 29

still 29 lah kan sebab ada lagi 10 bulan nak masuk 30 hehehe

harini aku duduk rumah

I am working from home

sebab mak takde

mak pergi lawat alang and family kat Rantau Panjang

kemain lagi mak kekonon anta misi kemanusiaan la anta barang dapur semua

end up tak sampai setengah hari dah update pegi shopping LOL

semalam ada sale tudung bawal kat kedai Rantau Panjang

apa lagi kan

masing masing pun pesan memesan la masing masing 10 helai tudung

last week aku dah membeli 10 helai tudung pesan mak kat Tanjung Malim

pastu this week pergi beli lagi mashaaAllah perangai

janji banyak sikit collection tu kan

nak mengabiskan 4 bulan ni sebelum cuti panjang

sambil sambil WFH ni aku sempat lagi la tengok tengok kasut online

selambe je sambil keje sambil pandang amazon laaa

pandang ebay laaaa

macam macam keje aku ni baru la jadi multitask hahaha

oh ye currently I am looking for baby cradle

tengok ebay ada dapat dalam 200usd termasuk shipping

kalau kat babies R us Malaysia belum check lagi

ada masa petang AFTER WORK kita boleh pegi mid valley pegi check

kenapa after work? sebab aku tengah keje ni

hahahah actually ni masa lunch. aku isi masa dengan defrost ikan and cuci baju jap

lepas ni tengok balik keje

nasib  baik sophie baik takde mengacau ammi dia ni

oh ye aku tengah suffer sakit tekak yang sangat sakit I have no idea apakah sakit tekak ni punya serangan

sakit sampai tejaga dari tido tu

pukul 430 pagi dah sakit terus tak boleh tido

and now I am not yet had my sleep lah

sambil sambil tak tido tu tahan sakit tekak tu pegi tengok kasut manolo online

sikit sikit terubat sikit sakit tekak aku ni cuma wallet la sakit nanti haha

oklah jumpa lagi esok esok

bye!

07012015

# lama

kenapa lama?

sebab memang dah lama aku tak singgah blog sendiri

hello blog :)

busy sejak balik kerja haritu

cuti lama lama

masuk tahun baru

ada je la macam macam aktiviti

harini rasa nak demam baru aku teingat nak menaip

apa benda nak apdet hmmm

dah Berjaya pergi dan pulang dari Houston dengan jaya nya

Alhamdulillah sihat sepanjang trip kerja

kisah rumah paling latest kena apdet ialah dressing room

akhirnya kami dah decide which company to go untuk buat dressing room

dorang dah datang ukur ukur dinding segala

quotation belum sampai

tapi nak start pasang nya kena tunggu suami balik lagi sekali

sebab proses nak siap pasang semua sampai jadi dressing room tu makan masa sampai 2 minggu

I want it to be perfect

I don't mind to wait a month after before suami balik lagi skali and start the work.

we plan on changing the sofa atas living hall atas

sebab angah akan pindah bulan 2 maka kami tak boleh beli sofa lagi

plan nya nak angah ambik sofa sedia ada

congratulation to angah and yasir

they already own a house near to my house too

tahun ni dengan kehadiran new born baby they also managed to buy their own house.

rezeki 2015 :)

plan ahead untuk 2015 bagi aku blom brapa clear lagi

cuma dalam masa terdekat aku dan suami nak go for land and property investment

which the plan is for me to start buying a land for property and husband will start looking after a contractor to build a row of houses on the land.

plan nya memang banyak kerja

tapi InshaaAllah kalau di mulakan dengan langkah pertama progress tu akan ada hasilnya.

oklah it is time to go home now

I need some rest nafas ku dah panas ni nak demam urat rasanya

see you ladies later

bye.

06012015