Sunday, January 11, 2015

# cuti

 
selamat pagi semua
 
harini aku cuti
 
amik annual leave since suami dah nak start on job again this coming Thursday
 
maka last week cubaan buat ikan percik tu so called menjadi sebab adik dan suami makan kata rasa masak percik
 
assume menjadi lah tu
 
since semua orang most probably bekerja kan
 
nama pun Isnin
 
maka I assume semua orang pun busy lah
 
tadi sebelum bukak blog sendiri ni aku ada ternampak blog kak azie kitchen
 
dia share resepi harini resepi daging kerutuk Kelantan
 
Nampak macam lazat je
 
kejap lagi kena tulis la resepi jadi esok saya boleh cuba ;)
 
aku amik cuti annual leave 2014 sebenarnya
 
ada lagi 3 hari tak habis
 
jadi nak bagi perabis sebelum cuti lagi lama bulan 4 ni
 
alang alang kan
 
cuti AL 2015 Nampak nya akan di simpan rapi lah dan boleh la buat perabis untuk bulan 1 2016 pulak
 
ada kemungkinan awal 2016 tu memang nak pakai cuti banyak sikit sebab kalau ada rezeki tu nak pegi madinah inshaaAllah
 
oooh misi kereta ku
 
minggu cuti inilah minggu aku nak setelkan hal kereta
 
si putih dah ada yang sudi
 
sungguh pun dia kereta lama umor dah 6 tahun
 
tapi dia ada banyak sentimental value dengan aku
 
banyak berjasa
 
banyak menolong
 
dan tak pernah la buat hal
 
Alhamdulillah dulu dulu nak kemana aja boleh dengan putih aku tu
 
since makcik aku yang nak sambung bayar maka terubat la rindu bila nak tengok balik je kampung nanti Nampak la dia :)
 
kereta apa yang aku pilih untuk 5 tahun ke depan ni?
 
hahahha
 
inshaaAllah ada la nanti bila dah siap semua nya dan ready nak bungkus bawak balik rumah :D
 
till then
 
take care
 
bye!
 
12012015