Wednesday, January 14, 2015

# counting 42 : listing

good day :)
 
untuk beberapa entry akan datang aku akan guna #numbers sebab ini merupakan salah satu cara aku buat countdown
 
countdown of waiting my husband to be home again
 
:)
 
he is away again last night dan harini lah counting begins at 42 days
 
so kalau Nampak asik nombor je yang jadi entry blog tu jangan pelik pelik plak haha
 
what happen this week. earlier this week..
 
ok nak start mana satu tah
 
mungkin kita boleh start with land survey and property purchasing
 
last week aku dan suami dah jalan ke Tanah yang tuan haji mazlin nak jual di Semenyih
 
Tanah ni memang lah sangat luas
 
cerita nya tuan haji ni nak anta anak kembar dia ke Australia.
 
dua dua dapat sambung blaja sana..
 
jadi dia tanak buat loan atau gunakan simpanan sedia ada
 
sebab tu la dia bercadang nak jual Tanah dia
 
Tanah ni memang milik keluarga tuan haji ni
 
cuma Tanah dia away sikit dari jalan besar jadi Tanah dia ni tak terkena dengan projek highway kasih yang kerajaan bakal buat dalam masa terdekat ni
 
Tanah yang kami tengah tengok ni close to Kaseh Interchange nanti
 
kakak kepada tuan haji ni Tanah nya masuk untuk jalan tu jadi kakak dia dah pun dapat pampasan dari kerajaan
 
jadi since Tanah tuan haji selamat
 
kami ambil peluang ni nak cuba untuk beli
 
minggu depan minggu yang busy la bagi aku sebab nak try submit loan Tanah ni
 
hopefully lepas lah dengan pendapatan dan nama bersama ni
 
luas Tanah 32,000 kaki persegi
 
wish us luck on that :D
 
awal minggu ini juga aku dah submit loan untuk kereta
 
Nampak nya kereta impian tak dapat di beli due to space concern
 
awal plan untuk aim kereta aku sebenarnya ialah nak membeli Volkswagen MK7
 
mulanya kami ke showroom nak tengok Gold Tsi 1.4
 
sebab aku nak go for moderate car sudahlah
 
nak bawak pergi balik kerja je tak kemana dah
 
suami pun nak beli kereta lain maka adalah baik aku beli je kereta kecil
 
tapi sebab stok Tsi dah habis
 
aku plan for test drive Golf Gti 2.0 which is my dream car..the MK7
 
bila test memang la MK7 adalah the best
 
tapi suami tetiba nak test drive kereta yang lebih luas
 
and we both fell in love with the car
 
sekarang aku tengah tunggu apa kata bank samada lepas ke tidak nak membeli kereta nya
 
inshaaAllah yang itu kalau ada rezeki ada lah.
 
kalau tak ada kita cuba lagi lepas myvi dah tukar nama hehe

perkara lain yang dalam proses ialah

*Gymboree sophie

tengah survey nak hantar sophie pegi Gymboree mana every weekend starting February

*Insurance perubatan adik sophie

dalam proses submission juga

malam nanti harus la ke clinic nak collect form dari doctor untuk submission 

*emas. plan nya nak survey gelang kaki ke dua pulak hahaha
 
oklah till then
 
jumpa lagi esok dalam entry # counting 41 hahaha
 
selamat bekerja
 
oh ya aku pun baru masuk office harini
 
setelah beberapa hari cuti Mon-Wed
 
suami pun dah selamat sampai Dubai ni.
 
semalam dia naik Emirates
 
happy working!
 
bye
 
15012015