Tuesday, January 20, 2015

# counting 37 : MB

saya sedang tunggu saya punya emerald green MB ni..
minggu lepas saya beli
saya harap dia sampai di rumah dengan keadaan baik sekali



ok nak belanja korang satu lagu favourite saya masa muda
maklomlah tadi orang belanja kita kata kita muda kan LOL 
nahhhh














# counting 38 : Dua RIbu


hallo! :)
semalam tak jumpa blog harini kena up dua entry bagi telle ngan counting kita :D
tadi tengah hari saya ke klcc nak ke RHB untuk print out penyata kwsp
maklom la penyata ni kena anta ke apis agent kekal public mutual aku buat sekian lama nya
sesampai di RHB aku di datangi seorang puan di RHB
nampaknya puan ni bertugas nak mempromosi kad kredit RHB
kad kredit tu banyak juga kegunaan nya selain dapat cash rebate untuk isi minyak kita juga boleh kumpul points kalau shopping di Tesco
sayang nya kad kredit exxon juga memberikan benda yang sama (cash rebate on fuelling maka aku pun decline untuk submit apa apa kepada puan itu)
dalam cerita ni ada yang buat aku tersenyum dan say thank you to her

adik sudah lama kerja?
lama juga la kak...
adik mengandung anak pertama ke?
oh tak ini yang kedua inshaaAllah
adik kerja di area klcc ke?
oh yes tapi bukan dalam klcc
adik nak cuba kad kredit RHB tak? sekarang kita ada promosi.why not kalau akak hantarkan untuk adik kita tengok samada lepas ke tidak. kalau lepas oklah boleh terus pakai kalau tak lepas pun tak apa
oh takpela kak saya baru hantar application kredit untuk fuel. it was send by the company for my daily usage.
ohhh ok tapi adik that one untuk fuel sahaja. ini macam macam adik boleh guna.
stil...tak apa la kak
hmmm you sure?
yes I am sure :)
:) ok wait...agak agak gaji adik ada sampai tak dua ribu sekarang? ada dah 2 tahun kerja ke?
aaaa...cukup cukup ajelah kak that's why saya tanak apply nanti saya overspend susah suami marah
ohh ok ok akak faham. okla macamtu, thank you ya
thank you kak :)

terima kasih kak sebab ingat saya muda. saya dah masuk umo 30 tahun ni kak. takdela baru dua tahun saya kerja. lama jugaklah saya kerja dah.grad tahun 2008 dulu. hahahaha


happy working ladies!


bye
20.01.2015