Monday, February 2, 2015

# counting 28 : Official

and officially 
this is mine 
:)
sudah selamat sampai semalam dan harini dah selamat sampai office EM sebab aku apply floating AL harini kan

yey
Alhamdulillah 
a gift from a hard work
a gift from patience
for me and for my family

weekend ni kita nak jalan mana?
LOL

ini gambar throwback 02022015 haha

gambar sendiri

# counting 29 : Aberdeen

ini sumber dari google

Aberdeen
harini aku nak cerita pasal Aberdeen
kenapa Aberdeen? 
sebab on this date 
2.3.2015
my husband's birthday
he'll be flying off to Aberdeen
work and training for a week 
untuk sampling core analysis under well test
and I was like
tak boleh ikut T____T
bukan sebab aku tak boleh cuti
I can
tapi aku sudah pun 8 bulan 1 minggu masa tu
timing sangat la jeles dengan aku sekarang ni
kalau nak fly pun Qatar Airways dah tak bagi naik dah :(
nampak nya kena redho tak boleh ikut kali ni
I've never been to Aberdeen before
tanah England ni masih belum dapat aku jejaki lagi
dulu...satu masa dulu
aku pernah berangan nak buat PhD dekat Uni of Aberdeen in Petroleum Geosciences 
tengok fee dia adalah dalam 60 ribu pound sterling
terus aku pejam mata lama lama dan cakap pada diri sendiri 
ia mustahil
tapi keadaan mungkin berubah :)
bila aku masuk ke sini
dan kerja di sini 
jadi tahun ni siapkan diri untuk mulakan master kembali
habis master hantar la application kat Aberdeen ni
EM will never say NO to you 
InshaaAllah.
tahun ni aku tak attend school luar Malaysia 
setakat ni school yang aku ambil luar dari EM ialah dari PetroSkills
kenapa aku tak ambil school luar tahun ni?
sebab aku nak beranak la surely 
kalau tidak bulan April ni aku dah jejak kaki ke London dulu :)
takpa
ada rezeki tak kemana
untuk tahun ni aku pilih untuk ke school dalam Malaysia
kalau keadaan tidak mengizinkan baru lah aku akan ke Abu Dhabi atau ke London
dua kali trip school tahun ni boleh pergi London tapi keadaan jeles...
tak boleh pergi hahaha




opportunity is everywhere 
trust me 
sedih sebab tak dapat ikut husband pergi Aberdeen pun satu hal
kalau bab school ni buat dalam Malaysia aku takde hal LOL

my trip for this year will be review once aku balik dari maternity leave this coming April 
back on track by June / July 2015
schedule terdekat yang aku tahu buat masa ni ialah Melbourne bulan 12
mak dah beriye nak ikut tu LOL

will see how the plans goes 
2016 will be my travel year again phew~ 
harap nya anak anak membesar sihat sihat belaka dan aku boleh angkut sama semua mana saja aku pergi 
InshaaAllah
till then ladies!

oh ya
Selamat bercuti semua 

aku yang plan nak kerja harini pun jadi cuti sebab semalam Sophie merajuk 
bangun pukul 3 pagi pukul 630 dah bangun 

nak pergi kerja masa anak dah jaga dia menangis peluk kita rasa alahai sayu

maka aku pun cuti harini. 

jumpa lagi! 

03022015