Tuesday, February 3, 2015

# counting 25 : Olay

aku ni tak pernah la selama ni mencuba krim muka yang macam macam
kalau dapat test satu product dan rasa ok itulah yang aku pakai
sebelum ni pernah pakai Olay ni tapi aku rasa muka aku habis minyak
tapi sebab semalam aku nampak angah pakai Olay ni
aku rasa cam...eh nak pakai la
adakah ini perangai semasa mengandung?
tengok mazlan bawak bantal sandar kat kerusi
eh nak beli lah
beli bantal...
Nampak kerol ngan mazlan beli slipar buat g surau kat bawah
eh nak beli gak la
beli selipar...
aku harap ini bukan lah satu tabiat dengki dengan kawan kawan LOL
ini cuma kehendak
kehendak nak sama ngan kawan kawan LOL
and so
di sebabkan dah sampai Guadian KLCC
kita singgah rak cream
kita cari Olay White Radiance ni
cuba lah pakai agak agak ok ke tidak
kalau ok kita repeat
kalau tak ok kita pass kat emak kita LOL
malam tadi aku ada Nampak belog Radiance Signature tu
tengok facebook Herskin tu...
rasa nak sesangat cuba
tapi belum contact agent nya
tengokla bila free boleh roger and out
tapi kalau boleh nak pakai lepas lepas beranak ni lah
nak cuba macam macam ni kang chemical susah jugak
jum try
Olay - Only RM39.90
kalau elok kita kasi awak bintang
kalau tak serasi kita diam jelah :D
 gambar sendiri

04.02.2015

# counting 26 : School

Good day ladies
 
welcome to EM school
 
this year..
this is the menu list available for me to pick
starts up with the Fundamental 
up to Specialist Skills
 
the time range given is pretty long
8 years to complete
complete with-
 short assignment (5 weeks - 3 months)
long assignment (18 months - 3 years)
attachment (varies)
bonded project (varies)
etc
 
:)
 
 
 
good luck to myself
chaiyok!!
 
semoga jadual master semester baru untuk aku mulakan tahun ini tidak membunoh seperti ini
 
amin...
 
04.02.2015
 
 
 


# counting 27 : berus gigi

hello
kalau dah nama entri nama nya berus gigi
definitely aku akan cerita pasal berus gigi
semua orang ada pilihan berus gigi masing masing
up to the simplest gosok gigi manual atau bateri 
i used to have alot of changing brand untuk berus gigi
masa kat US beli lah berus gigi pakai bateri tu 
end up aku tak pakai pun sebab rasa tak bersih gigi ni completely
pernah pakai oral B tapi berus oral B ni terlalu tebal dan tak sesuai untuk gigi aku ni 
adakah aku yang terlalu particular bab ini? 
I'm not sure but I have found my solution for that
sebelum aku jumpa brand ni aku pakai systema 
aku suka berus gigi yang berus nya halus dan boleh bersihkan celah celah gigi yang mustahil nak sampai
berus gigi systema ni bagus tapi berus nya pulak terlalu lembut sampai aku rasa ok I brush my teeth tapi tak bersih mana jugak
*mungkin sebab aku pakai systema soft type kan*
seperti orang lain aku akan ganti berus gigi setiap 3 bulan
jadi bila dah sampai masa aku kena survey berus gigi yang aku boleh bertahan untuk 3 bulan tu
masa pergi makan di Metro Point Kajang 
aku tergerak hati nak masuk kedai Cosway
have anyone heard of Cosway?
dia ni macam kedai franchise juga yang jual barangan kesihatan up to barangan keperluan rumah
macam Guardian , Watson tu
bezanya dia ni ada pulak keahlian nya
cuma aku tak register lah..
sekadar membeli sebijik berus gigi setiap 3 bulan nak jadi ahli pulak? LOL
kat kedai Cosway inilah aku jumpa berus gigi ajaib ni
nama nya Xylin
nama dia memang tak pernah masuk iklan tv setahu aku
tapi keberkesanan berus dia ni dan tahap mencuci gigi dia adalah 4 bintang bagi aku
rating paling tinggi aku pernah bagi untuk jenama berus gigi dalam Malaysia LOL
gambar sendiri: manual juga yang hebat dari bateri ni 

ini merupakan kali ke dua aku repeat membeli berus gigi brand ni di kedai Cosway 
hopefully Cosway tak stop lah supply berus gigi ni ye
mula mula pakai berus gigi ni memang rasa sakit segala celah gusi kau sebab dia punya berus tu sangat lah halus dan tough 
tapi membersih tahap aku puas hati
aku ni ada certain benda yang aku boleh tolak ansur dan ada benda yang kalau tak jumpa selagi itulah aku tukar tukar tukar T_T 
that's just me being Mira 
harga nya pun tak mahal untuk sebiji Xylin toothbrush ni
hanya RM 9.00 satu 
total cost nak guna untuk setahun cuma RM36 sahaja
mahal lagi dari harga korang beli blouse mahal mahal tiap tiap bulan :)

kalau korang masih belum jumpa berus gigi yang memuaskan hati korang perhaps ini boleh membantu

cubalah! ;)

til then 
bye! 
03.02.2015