Friday, February 6, 2015

# counting 21 : LiFe

sedikit sebanyak this is how my life looks like 


dari awal hingga sekarang 



:) 



ala ala throwback lah kita 



this is me when I first decided to put on my hijab forever InshaaAllah 



when I turn 25 years old 



yes. 25. masa ni masih di Uzma Engineering SB 


gambar sendiri : 2010 : gambar kali pertama hasrat hati kata aku tak mau tanggal tudung dah pasni. masa ni makan di Restoran Jejantas Sg Buloh bersama kawan kesayangan Miss Zue, hey I miss you Zue! :) 

tahun ini juga aku kenal dengan suami aku sekarang ni..setelah buat keputusan untuk nikah dengan lelaki pilihan hati aku ni, perjalanan hidup ini pun bermula...

eceh.

gambar sendiri : 2010 : darah manis. masa ni bertunang dah kami. masa ni kami attend wedding Zura. my adorable cousin :) 

kemudian... kami melangkah ke tangga yang satu lagi


gambar sendiri : 2010 : gambar nikah saya dan suami. ini lah suami pilihan hati LOL

seterusnya kami lalui lagi fasa perkahwinan dan memulakan sebuah famili mini :)




gambar sendiri : 2011 : ini adalah kenangan masa aku mengandung kan Irdina Sofiya binti Mohd Shahrill. Gambar berdua masa mengandung sekarang ni tak ada lagi. nanti boleh update kemudian :D 

kehidupan berubah dari berdua sekarang dah punya family mini. 

 gambar sendiri : 2012 : Irdina Sofiya 1 tahun

gambar sendiri : 2013 : Irdina Sofiya 2 tahun 


gambar sendiri : 2014 : Irdina Sofiya 3 tahun

sekarang sophie sudah pun 3 tahun dan 5 bulan. bulan depan dia dah 3 tahun setengah dah 

banyak dah pandai nya 

Alhamdulillah Allah 

atas rezeki yang Kau berikan 

atas peluang yang Kau berikan pada aku untuk menjadi isteri dan ibu 

now....

2015

aku di beri lagi kesempatan untuk mengandungkan cahaya mata ke dua 

gambar sendiri : 2015 : gambar masa 26 minggu kalau tak silap 

sekarang sudah pun 33 minggu. 

lagi besar berjaya la dah perut aku dari gambar tu LOL

Alhamdulillah masih sihat 

masih mampu drive pergi kerja 

minta minta sihat sampai bila bila ni haha

cerita pregnancy kedua belum start tulis

nanti aku tulis ya

happy weekend ladies :)

bye!

07.02.2015





# counting 22 : the before and after

I know I should have buy this for Adik like a very longggg time ago

tapi 

yet

being me

soooo me

I tend to forgot things T____T

kadang kadang berjanji lepas tu lupa

kadang kadang bercakap nak beli lepas tu lupa lagi

orang yang menunggu pun malas la nak cakap 2 3 kali kan

dia pun tahu fed up jugak

and so..

setelah sekian lama nya 

dari hujung tahun lepas aku plan nak cari rak buku untuk adik

last week nampak nya misi tercapai

tiada lagi buku sepah merata

tiada lagi kertas di koyak racik acik sophie

no more

it is a relief 

adik definitely lebih relief setelah berapa kali tanya baru along dia teringat nak membeli kan

sorry dik

this is the rack that I buy dekat kedai furniture nama nya Green House Furniture Jalan Reko 

Ia bukanlah almari yang mewah sebab sekadar rak buku nak susun buku saja

dengan harga RM 250 I am able to get a 6 feet high of book rack siap pintu slide kaca :D

rak buku dalam bilik aku lebih 6 kaki tinggi dan kayu nya jenis jati

tapi style nya takde la bercermin kaca macam adik punya even almari buku adik ni type chipboard sahaja 

selesai adik kemas almari dia nampak lagi kemas dari almari buku aku sendiri LOL 

semoga bilik kau sentiasa kemas lah ye dik ;)

gambar yang diambil sebelah kiri ni adalah gambar setelah lemari buku sampai dan sebelah kanan nya selepas adik mengisi buku dan aksesori beliau

jadi lahhhh 

dari takde lemari langsung 

kan?

07.02.2015