Sunday, March 15, 2015

# Mar15_Event_ Potluck Birthday Opah and Dani

Birthday Opah sama dengan Dani 
13.03.1933 - Opah turns 82 
Dani pun birthday 13.03 tapi tahun nya kak Nurul tak ingat bila la sorry tau hehe
ini overall event last Sunday 
lokasi : rumah saya 

ni anak tuan tanah selaku kaki sepah dalam rumah 

un pack the satay yang di bawa oleh PakNgah kita

the Potluck Food

opah dan cucu cucu

kek bersama ni haha 

opah potong kek dengan Mak Ah kita

geng birthdays :)

anak anak opah. Emak, Pak Ngah, Mak Lang & Mak Ah. yang tak dapat join malam tu ialah Cu, Yeop dan Nyah 



belek makanan? tak sure haha

the happy tummy 

kisahnya kuih ni datang dari kelas membuat kuih MakNgah..mngisi masa dengan attend kelas buat kuih dah habis pencen pencen ni ha 

sepupu yang datang meramaikan majlis


the potluck food

food

food...

food...

family potrait again

food again

du'a time 

du'a time 

du'a time
du'a time 

ini Pak Lang..tak sihat dah sebab strok. tapi demi anak anak, masih kuat.

Happy Birthday Opah and Dani! 

next Event untuk batch May birthday kita akan berkumpul di rumah Mak Ah




# Mar15_Event_ Potluck Birthday Mak Ah and Visiting Baby Dhia

 Mar15_Event_ Potluck Birthday Mak Ah and Visiting Baby Dhia 













pictures taken from whatsapp family
jadi ada yang bukan aku punya original gambar phone
apapun this event is mainly untuk celebrate birthday Mak Ah and family visiting baby Dhia :)




# Dhia Adelia binti Ahmad Yasir


27022015
ialah hari lahir anak sedara Mak Long
anak sedara no 2 :)
nama di beri Dhia Adelia binti Ahmad Yasir
angah selamat melahirkan Dhia melalui ceaserean petang 27hb tu 
tahniah angah and yasir 


to Dhia
Welcome to legacy Abd Jamil family! 
Maklong loves you!! 






# Project Sophie

14032015 falls on Saturday 
weekend yang aku tak dapat nak isi dengan bawa Sophie berjalan sebab terasa diri sarat 
jadi aku buat sesuatu yang mungkin boleh buat dia hilang boring duduk rumah
aku namakan projek ni #projekSophie


Sophie suka melukis. 

Dia suka mewarna jugak
masa aku kat US aku ada terfikir nak belikan dia Elsa Frozen 
masa tu beli lah Elsa tu
lepas tu aku jalan balik Toys R Us nampak set Crayola
instead of aku membeli set Thomas and friends masa tu aku beli set mewarna dan melukis Crayola
dengan harga RM250 aku dapat 2 set color magic untuk melukis dan color air 



macam biasa 
bila beli benda macam ni untuk anak kecik kita jangan la espect benda tu akan terjaga rapi sentiasa
risiko nya tinggi untuk missing all those pen and dakwat kering etc

balik je ayah sophie dari Erbil 
kami jalan jalan ke Alamanda 
masuk Toys R Us and nampak lagi set Crayola ni
kalini ayah sophie pulak belikan untuk anak nya
dapat set meja melukis pulak
satu set Crayola sekali dengan meja dan kerusi ni kami dapat RM260 masa tu rasanya 



bare in mind set meja ni tak datang dengan marker pen nya
so kena beli asing 
untuk 8 batang marker crayola tu harga nya RM 65 
agak kopak gak la bila sophie boleh pakai dalam beberapa bulan je lepas tu ink semua habis dah



pen yang conteng atas kertas ni pon kering dah
jumpa pun sebatang je ni hahaha

ye le what do u espect 
bukan orang tua yang main ni boleh agak agak nak lukis sampai abis ink kan hihi






perangai sophie nak tidur kadang kadang ialah ngopes bilik paksu dia pastu bawak lari color water paksu dan tabur atas katil





projek sophie dekat kampung Tanjung Malim *Rumah Wan

di sebab kan ammi dia tak larat nak menapak ke Alamanda atau mana mana mall nak cari Toys R Us
Ammi pegi ikut Paksu ke kedai buku last Saturday 
and I got these few items yang membolehkan Sophie start semula projek color and draw dia


membeli whiteboard marker jenama pilot dengan harga RM18 dapat 5 warna





end up sophie boleh conteng semula whiteboard dia sama macamcrayola juga



magic color yang sama macam mess ree crayola cuma lebih economy 
price: RM 6 rasanya 24 batang 



dan Buncho as the same as water color mess free crayola dengan harga RM12 dapat satu set 





well at least
dapat la jugak dia isi masa color and draw
pakai la apa yang ada buat masa ni ye nak
ammi dah tak larat nak kesana kemari
nanti ayah balik kita jalan cari set lukis dan warna sesuai untuk umur sophie

.......