Wednesday, May 10, 2017

Marrakesh Restaurant

Ok seperti tajuk yang I tulis atas tu 

Itulah cerita i pada hari ini 

Last Tuesday (9.05.2017) a day before kita cuti Wesak Day tu me and my family pergi ke kampung baru and trying this arabic cuisine dekat Kampung Baru 

https://www.facebook.com/MarakeshRestuarant/

Nama nya Marrakesh Restaurant 

A little bit view about the place 

Ni pertama kali I am here selama ni I just watched it from outside 

The intention of having nasi arab at Kampong Baru is kinda rare sebab ada banyak sangat cuisine lain dekat blakang kampong baru ni haha 

But ya, since nak cuba we go...

The place is nice, ambiance pun sedap je mata memandang 

Konsep kedai memang ikut tauke dia, arabian. 

Makanan macam makana arab yang lain 

Beza nya mungkin dari segi nasi yang dorang msak 

Dekat Marrakesh nasi arab dia sedikit masin, kalau makan dengan kuah cili and gravy dia tu rasa masin tu akan fade away but the tice taste good 

I had chicken mandy and husband had lamb mandy 

The drinks are their speciality, 

Especially mango milk and mango juice 

Memang pekat sangat macam jus alpukat dekat wong solo or any other restaurant yang ada jual juice pekat pekat ni 

The rating stars will be 4 out of 5 for this Restaurant

The next nasi arab I know and never miss was Nasi Arab Damsyik 

Dorang ada speciality dorang sendiri and you can get to know it bila u all makan sana 

So that's it for this entry 

Xoxo 

Mami mirah 

No comments:

Post a Comment